Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, από το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2010 σχετικά με το λογαριασμό που περιλήφθηκε στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο. Η ελληνική Δικαιοσύνη διάταξε στη δήμευση της επικαρπίας του ακινήτου της Κηφισιάς, την οποία έχουν και οι δύο καταδικασθέντες ενώ η κυριότητα ανήκει στον γιο Παπαντωνίου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιάννο Παπαντωνίου για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και την Σταυρούλα Κουράκου για άμεση συνέργεια σε αυτή, όπως και πρωτοδίκως. Συνολικά με τις προσαυξήσεις, το ζεύγος Παπαντωνίου καλείται να καταβαλει συνολικό ποσό άνω των 100.000 ευρώ.

Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου. Κατά την εισήγησή της υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι "τα ταμειακά αποθέματα του ζεύγους σε λογαριασμούς στην Ελλάδα το 1999 έχουν τεράστια διαφορά με αυτά το 2000. Δεν προέκυψε ότι υπήρχε δυνατότητα αποταμίευσης τέτοιου ποσού από τα χρήματα του πρώην συζύγου της Στ. Κουράκου, ενώ δεν αποδείχθηκε η πηγή των χρημάτων η οποία αγνοείται".

Όσο για τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι αγνοούσε την ύπαρξη του λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν μπορεί να γίνει δεκτός, καθώς "δεν υπήρχε λόγος να μην γνωρίζει ο πρώην υπουργός την ύπαρξη του ποσού".