Στη συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή, όπου θα συζητηθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και την παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, εστιάζουν την προσοχή τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, στο Μαξίμου δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν νέα μέτωπα για τον κυβερνητικό εταίρο και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης.

Αν και δεν αποφασίστηκε να ακολουθήσουν οι βουλευτές μια συγκεκριμένη κομματική γραμμή, οποιεσδήποτε διαρροές ή απουσίες από τη διαδικασία έχουν «αποκλειστεί» από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιπαράθεση υπάρχει στα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το αν η πρόταση εξεταστικής για τον Καμμένο θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» ή όχι. Πηγές της Κουμουνδούρου τόνισαν πως «δεν πρέπει να πάρει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως χαλαρή». Πολλοί είναι εκείνοι ωστόσο, που δίνουν πολιτικό χαρακτήρα στην πρόταση της ΝΔ και επισημαίνουν πως στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ίδια η συγκυβέρνηση και όχι μεμονωμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.