Για αντιπολιτευτική τακτική διαρκών αντιπερισπασμών κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος την Νέα Δημοκρατία, όταν κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή σχετικά με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «ανοησίες» τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση και υπογράμμισε ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε το Κοινοβούλιο δεν θα ασχοληθεί με αυτές τις «ανοησίες».

Ανέφερε συγκεκριμένα:

Η ΝΔ επιδίδεται σε μια αντιπολιτευτική τακτική διαρκών αντιπερισπασμών. Υποστηρίζει διάφορες προβοκάτσιες όπως εκδήλωση ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Η ΝΔ επιχειρεί την δημιουργία ενός σκανδάλου που έχει να κάνει με την συνομιλία  Καμμένου- Γιαννουσάκη. Δεν θα παίξουμε σ’ αυτό το παιχνίδι του αντιπερισπασμού. Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια κατά της πραγματικής διαφθοράς. Να ξαναστήσουμε ξανά στα πόδια της τη χώρα. Δεν θα βάλουμε το Κοινοβούλιο να ασχοληθεί με τις ανοσίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».    

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Ηριάννας αποτελούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι είναι θεμιτή η κριτική στις αποφάσεις.    

Για τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού: Όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται, αλλά γίνεται συζήτηση επί επικείμενων ανασχηματισμών «όταν δεν υπάρχουν άλλα θέματα».