Με την ευκαιρία της επετείου από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992 μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena ο Πύρρος Δήμας, σχολιάζοντας τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή της καριέρας του, αλλά και την αντιμετώπιση που είχε το 2015 από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν ήταν στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

«Ένα παιδί 20 χρόνων, που έφυγε από την Βόρειο Ήπειρο για μια άλλη χώρα, την πατρίδα του, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ερχόμενος στην Ελλάδα και κυρίως την γραφειοκρατία της ελληνοποίησης. Δεν θα ξεχάσω εκείνο το πρωινό στο αεροδρόμιο, γιατί είχα το εισιτήριο, αλλά δεν είχα το διαβατήριο πριν την αναχώρηση. Τελευταία στιγμή ήρθε ευτυχώς το διαβατήριο και η χαρά που πήρα, όταν το είχα στα χέρια μου, δεν περιγράφεται» ανέφερε ο Πύρρος Δήμας και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι πολύ ευλογημένος, έχω ζήσει μεγάλος στιγμές, αγάπη από τον κόσμο που με στήριξε και δεν έχω κανένα παράπονο».

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στα γεγονότα που τον ανάγκασαν να φύγει από την Ελλάδα και να ασχοληθεί με την ομοσπονδία Άρσης Βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας πως ο πόλεμος που δέχθηκε από την νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015 είχε πολιτικό χαρακτήρα.

«Είμαι σύμβουλος στην Άρση Βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών βλέπω τους καλύτερους αθλητές στην Άρση Βαρών. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028. Προσπάθησα να το κάνω με την Ομοσπονδία, αφιλοκερδώς, χωρίς να πληρώνομαι, αλλά με το που βγήκε ένα κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα κόψανε το 55% της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όχι σε μένα, αλλά στη νέα γενιά των αθλητών» σημείωσε ο κ. Δήμας.

«Αυτοί έκαναν κακό στα νέα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες. Στην μόνη Ομοσπονδία που κόψανε 55% ήταν αυτή της Άρσης Βαρών, με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα. Ήταν σα να μου έλεγαν μάζεψέ τα και φύγε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα και οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι και για να μην δημιουργώ πρόβλημα στο άθλημά μου και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην άρση βαρών, τα μάζεψα και έφυγα στην Αμερική. Γι’ αυτό το λόγο έφυγα, αλλά δεν ξεχνώ όσα πέρασα» συμπλήρωσε.