Ο κύβος ερρίφθη. Την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς έχει πάρει ο Γιώργος Καμίνης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικώς με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς και με κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, η εκλογή ηγεσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν από το Νίκο Αλιβιζάτο οι κανόνες διεξαγωγής των διαδικασιών .

Η σχετική πρόθεση του δημάρχου Αθηναίων διέρρευσε το απόγευμα της Παρασκευής, με συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη να επιβεβαιώνουν ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συνεργάτες του κ. Καμίνη σημείωναν μάλιστα και τις προϋποθέσεις που θέτει για να είναι υποψήφιος. Δηλαδή, ανοιχτές διαδικασίες στην ψηφοφορία, διαφάνεια, αλλά και μη ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, μια υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη θα ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα των εσωκομματικών διαδικασιών, ακόμη και ως προς τελικό κάδρο των υποψηφιοτήτων. 

Στην περίπτωση που κάνει το βήμα και θέσει τελικά υποψηφιότητα, δεν αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, μέχρι την εκλογή ηγεσίας.

Η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη έιναι ότι ο κ. Καμίνης είναι καλοδεχούμενος στην μάχη, όπως και κάθε υποψηφιότητα που προσθέτει και δεν αφαιρεί στην προσπάθεια για την δημιουργία μιας νέας Κεντροαριστερής παράταξης..

Σημειώνουν δε ότι μια τέτοια εξέλιξη υποχρεώνει τους πάντες να συνταχθούν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, η οποία θα ολοκληρωθεί με την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο. 

Ο Ραγκούσης... χαιρετίζει την υποψηφιότητα Καμίνη

Την ικανοποίησή του για την υποψηφιότητα Καμίνη, εξέφρασε Γιάννης Ραγκούσης με δήλωσή του, τονίζοντας ότι  «αντικειμενικά αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της ορθότητας που έχουν οι εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Προσωπικά αλλά και όλοι όσοι πήραμε το ρίσκο της απόφασης να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας νέας κι ενωμένης προοδευτικής παράταξης, νιώθουμε ικανοποίηση.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρει ο καθένας μας και της επιλογής που θα κάνουμε στην κάλπη, η ενδεχόμενη συμπόρευση του Γιώργου Καμίνη μαζί με όλους εμάς που ξεκινήσαμε εδώ κι ένα μήνα αυτή την προσπάθεια, αντικειμενικά αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της ορθότητας που έχουν οι εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο».