"Ο Ουμπέρτο Έκο διαψεύστηκε, γιατί μέσα στον Αύγουστο “έσκασε” η είδηση – βόμβα,που αφορά στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της σύγχρονης Ελλάδος" αναφέρει χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος!

Και συνεχίζει: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκμεταλλευόμενη την περίοδο, μάλλον δεν ήθελε να πάρει μεγάλη δημοσιότητα το πολύχρονο”φαγοπότι” του καρτέλ των εργολάβων, όπως και να έχει όμως το αδιαμφισβήτητο γεγονός χαροποιεί και δικαιώνει, όσους πάλεψαν κάτω από άνισες συνθήκες για να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 80 εκ. Ευρώ σε εταιρείες, που κέρδισαν παράνομα μερικά δισεκατομμύρια στην πλάτη της χρεωκοπημένης Ελλάδος. Νιώθω υπερήφανος γιατί εν μέσω πολιτικο - οικονομικών συμπληγάδων, που ήθελαν να συνθλίψουν τον κοινοβουλευτικό μου ρόλο, έδωσα και εγώ την μάχη με τις μικρές μου δυνάμεις για να φτάσουμε επιτέλους στην επιβολή των προστίμων.

Έδωσα την μάχη μέσα σε μία καταιγίδα συκοφαντιών. Ξεδιάντροπα οι νταβατζήδες και τα “παπαγαλάκια” τους είχαν “βαπτίσει” το καθήκον μου ... εκβιασμό! Έχουν κάτι άλλο να πουν τώρα; Ας είναι συμμερίζομαι τον αβάσιμο, σπασμωδικό, άγαρμπο και πανικόβλητο τρόπο της αντίδρασης τους. Τον βίωσα, άλλωστε και στην υπόθεση του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, σε βάρος του οποίου καταλογίστηκαν τελικά 75 εκ. Ευρώ για φοροδιαφυγή . Με το καρτέλ των εργολάβων η εξέλιξη είναι ασφαλώς, θετική, ωστόσο δεν ικανοποιεί επαρκώς το περί δικαίου αίσθημα, γιατί τα πρόστιμα αφορούν μόνο την περίοδο από το 2005 και εντεύθεν.

Για όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 1989, δεν υπήρξε μέριμνα και τα κλεμμένα αποτελούν χάρισμα που έχει επωμιστεί ο χρεοκοπημένος Ελληνικός λαός. Την ώρα που βοούσε ο τόπος για στημένους διαγωνισμούς οι διωκτικές αρχές “αγρόν ηγόραζαν”. Για την ακρίβεια οι μίζες έπεφταν βροχή και αγόραζαν φιλέτα γης ή φούσκωναν τους λογαριασμούς τους.. Δεν σταματάμε, λοιπόν, εδώ. Θα συνεχίσομε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο γιατί η απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού είναι ... “κολοβή”.

Δεν κάνει, για παράδειγμα, αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων, που έχει αποδειχτεί ότι έδιναν έργα με στημένους διαγωνισμούς. Ταυτόχρονα, αποτελεί οδυνηρή έκπληξη η επιείκεια με την οποία αντιμετωπίστηκαν δύο εταιρείες που η επιτροπή περιέργως δεν τολμά να ονοματίσει. Σε αυτές τις εταιρείες των πρωταγωνιστών του καρτέλ , μειώθηκε το πρόστιμο κατά 50% γιατί αδυνατούν -λέει- να το πληρώσουν ολόκληρο. Ώστε πείστηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την”αδυναμίᔨτους; Πώς πείστηκε; Έλεγξε και όλους τους “κρυφούς” λογαριασμούς τους στο εξωτερικό;

Τελευταία και μείζων επισήμανση: η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν διαφωτίζει τον κυρίαρχο λαό. Γιατί στην απόφαση της δεν αναφέρεται στις μελλοντικές συμμετοχές, των εταιρειών που “τιμωρήθηκαν”, σε δημόσιους διαγωνισμούς ; Ας καταλάβει η Επιτροπή ότι ο ρόλος της δεν είναι να κρατά ισορροπίες. Ούτως ή άλλως, όπως προείπα, έπεται συνέχεια και θα κληθεί εκ μέρους ο υπουργός Υποδομών να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις μέσω της Βουλής που περιμένει ο Ελληνικός λαός.