Αποκαρδιωτική χαρακτηρίζει την εικόνα στην αγορά εργασίας ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗΣ. Εκτιμά ότι τα στοιχεία του Ιουλίου που δημοσιεύθηκαν εκθέτουν και διαψεύδουν τους «πανηγυρισμούς» του κ. Τσίπρα και της Υπουργού Εργασίας.

Όπως αναφέρει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά επιβεβαιώνουν ότι η «ασθενική» αποκλιμάκωση της ανεργίας οφείλεται κατεξοχήν στη δραματική μείωση των μισθών, καθώς και στην αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης. «Εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενής τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας» σημειώνει.

«Τα στοιχεία του μηνός Ιουλίου αποτυπώνουν ξεκάθαρα ότι η ιστορική ανατροπή που έχει συντελεστεί στην αγορά εργασίας, τα τελευταία 2,5 χρόνια, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει πλέον αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, η καθιέρωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά εργαζόμενων, τους φτωχούς εργαζόμενους» τονίζει.