Ιανουάριος του 2015: Προεκλογική περίοδος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών της κυβέρνησης και ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης Σαμαρά για τις τροπολογίες. «Ξέρουμε πόσο αδίστακτος είναι ο δικός μας αντίπαλος. Οχι μόνο η φθαρμένη κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και το γερασμένο, αμαρτωλό και αδιόρθωτο σύστημα εξουσίας, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο ασυδοσίας. Τη δημοκρατία, σε βιομηχανία τροπολογιών» έλεγε, τότε, ο μετά λίγες ημέρες πρωθυπουργός.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στα πρακτικά το ογκώδες φορτίο τροπολογιών των δύο τελευταίων μηνών, στα κυβερνητικά έδρανα επικράτησε αναστάτωση. Πιθανώς, κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού να θυμήθηκαν όσα έλεγε στα χρόνια της αντιπολίτευσης και έσπευσαν να του παράσχουν στοιχεία, για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λυκουρέντζου στην κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», οι αριθμοί της Βουλής είναι αμείλικτοι. Και δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Βουλής, σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνησης και συγκεκριμένα σε 22 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή 537 τροπολογίες.

Ο αριθμός θεωρείται πρωτοφανής. Αν, μάλιστα, προστεθούν σε αυτές και οι 57 τροπολογίες του πρώτου επταμήνου διακυβέρνησης, ο αριθμός σχεδόν αγγίζει τις 600, αφού φτάνει τις 594 σε περίπου, 30 μήνες διακυβέρνησης.

*Περισσότερα στην κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου» που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας