Η μία μετά την άλλη περιοχές της χώρας παραδίδονται στις φλόγες με ολοκληρωτικά καταστροφικές συνέπειες, ωστόσο η κυβέρνηση παραμένει ασυγκίνητη. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για την έλλειψη στρατηγικής στον τομέα της πυροπροστασίας της χώρας, για την ολιγωρία και την έλλειψη συντονισμού των πυροσβεστικών μέσων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικαλείται θεωρίες συνωμοσίας περί σχεδίου εμπρησμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών, που παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στο Γύθειο, τα Κύθηρα, τη Ζάκυνθο και τώρα στην ανατολική Αττική, επιχείρησε να καλύψει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με μια διαρροή σύμφωνα με την οποία οι επιτελείς της Πυροσβεστικής «βλέπουν» σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, με αφορμή το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου...

Η διαρροή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν τον υπουργό για θεωρίες συνωμοσίας. Η ΝΔ, δε, έκανε λόγο για αποσταθεροποιητικό παράγοντα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί από τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που καίγονται επί μέρες, καθώς είναι σε θέση από πρώτο χέρι να γνωρίζουν πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα πυροσβεστικά μέσα, πόση δύναμη της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε σε κάθε περίπτωση και εάν ήταν η δύναμη αυτή ικανή να κατασβέσει την πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό, από όλες τις περιοχές της χώρας που καταστράφηκαν από τις φωτιές ακούστηκαν καταγγελίες για ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού των πυροσβεστικών μέσων.

Ο Νίκος Τόσκας απάντησε στις καταγγελίες αυτές με προκλητικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να του πουν κι ευχαριστώ, αντί να κάνουν κριτική...

Οι περισσότερες καταγγελίες έχουν να κάνουν με την ώρα και τον αριθμό των εναέριων μέσων που διατέθηκαν σε κάθε περίπτωση, καθώς είναι γνωστό ότι κυρίως από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα εξαρτάται εάν θα τεθεί υπό έλεγχο μια φωτιά. 

Τις ελλείψεις και τα τραγικά λάθη που έγιναν με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έχουν καταδείξει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και η «Ελευθερία του Τύπου», που αποκάλυψαν ότι τα εναέρια μέσα που μισθώθηκαν φέτος είναι για το μισό χρονικό διάστημα από ό,τι συνήθως, αλλά με το ίδιο τίμημα, υποβαθμίζοντας την αντιπυρική ικανότητα του πυροσβεστικού σώματος.

Διαβάστε επίσης: 

Τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα μισθώθηκαν ακριβά για λιγότερες ημέρες

Απίστευτες δικαιολογίες για τα ακριβά πυροσβεστικά ελικόπτερα

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες που δίνουν ηρωικές μάχες με τις φλόγες ανά τη χώρα έχουν καταγγείλει σε κάθε τόνο ότι το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβετικής χρησιμοποιιείται με εντελώς λάθος τρόπο. Οι πυροσβέστες έχουν καταγγείλει ότι τρέχουν από τη μια περιοχή της χώρας στην άλλη, πολλές φορές άσκοπα, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι δυνάμεις τους.

Διαβάστε επίσης: 

«Έχουμε εξαντληθεί»: Κραυγή αγωνίας πυροσβεστών στον Τόσκα

Εξαντλημένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις οι πυροσβέστες

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος πυροσβέστης

Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα από τη φωτιά στην Ανάβυσσο[Εικόνες]

Δεν είναι μυστικό ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι πυρκαγιές είναι όντως έργο εμπρηστών, ωστόσο η κυβέρνηση επικαλούμενη γενικώς και αορίστως την (γνωστή) θεωρία συνωμοσίας για ένα «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα», αποφεύγει να αναγνωρίσει τις ευθύνες της.

Με την αντιμετώπιση αυτή είναι θαύμα που η χώρα δεν έχει θρηνήσει θύματα και περισσότερες κατεστραμμένες περιουσίες.

Η.Κ.

Διαβάστε επίσης: 

Απάντηση Τόσκα στη ΝΔ: Μην παίζετε με τη φωτιά

Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Αττική - Κραυγή απόγνωσης από τον Βαρνάβα: «Κινδυνεύουν σπίτια και ζωές»

Καρέ καρέ η βιβλική καταστροφή σε Κάλαμο και Βαρνάβα - Φωτορεπορτάζ

ΝΔ: Τραγικά τα αποτελέσματα από την ανικανότητα Τόσκα-κυβέρνησης

Μητσοτάκης για Κάλαμο: Συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας

Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών βλέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Εμπρηστές καίνε τη Ζάκυνθο - Μαίνονται δέκα εστίες φωτιάς ταυτόχρονα

Τόσκας για Κύθηρα: Αντί να μας λένε «ευχαριστώ», μας κάνουν κριτική

Η αλήθεια για τις φετινές καταστροφικότερες πυρκαγιές σε Μάνη-Κύθηρα

ΝΔ: Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τη βιβλική καταστροφή στα Κύθηρα

Άλλη μια νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα - Στο έλεος της φωτιάς το νησί [Εικόνες & Βίντεο]

Μεγάλες καταστροφές από την φωτιά στην Πρέβεζα [Εικόνες & βίντεο]

Ένας πυροσβέστης και ένας εθελοντής έδωσαν τη μάχη στην Τζιά