Την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη τις τελευταίες ώρες για να ελέγξουν τις πυρκαγιές σ΄όλη τη χώρα κάτω από αντίξοοες συνθήκες αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι άφαντος μπροστά στη μεγάλη κρίση. Από τη στιγμή που ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο από την Παρασκευή και το ανεξέλεγκτο μέτωπο στην Αττική από το μεσημέρι της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί, συνεχίζοντας τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Καμία επίσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καμία προσπάθεια ενεργοποίησης για να υπάρξει ένας υποτυπώδης συντονισμός.

Παρά το γεγονός ότι έχουν καεί σπίτια, περιουσίες και τεράστιες εκτάσεις δάσους, ενώ κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι ο Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε μόνο σε τρία μηνύματα στο λογαριασμό του στο twitter το πρώτο βράδυ της πυρκαγιάς στην Αττική: «Έλαβα ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα και ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες».
Ακόμη και χθες το μήνυμα του για τον Δεκαπενταύγουστο με αναφορά στους ηρωικούς πυροσβέστες έγινε μέσω twitter.
Η στάση του πρωθυπουργού έγινε αντικείμενο καυστικού χιούμορ από τον Αρκά.

 Ενθαρυντικό πάντως είναι το γεγονός ότι... βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος συμμετείχε χθες σε σύσκεψη με τον Νίκο Τόσκα.

Διαβάστε επίσης:

Ο εξαφανισμένος πρωθυπουργός και οι... ρακέτες με τον Καρανίκα