Μετά από... εξαφάνιση πολλών ημερών ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να εμφανιστεί και πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

O πρωθυπουργός εξέφρασε μέσω ασυρμάτου την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που έδωσαν και δίνουν τη μάχη για να ελεγχθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνατε», συν τοις άλλοις γιατί όλοι -Πυροσβεστική, Τ.Α., εθελοντές, τοπική κοινωνία- αντιμετώπισαν την κατάσταση χωρίς πανικό, με ψυχραιμία και συντονισμό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την κατάσταση από ψηλά, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «απόλυτα ελεγχόμενη» και έκανε λόγο για «περιορισμένη καταστροφή», εκτιμώντας σε 15.000 στρέμματα την έκταση που κάηκε. Θύμισε, δε, ότι η μεγάλη πυρκαγιά, στον ίδιο τόπο, του 2009, που ξεκίνησε από το Σέσι και έφτασε ως το Γραμματικό, κατέκαψε 150.000 στρέμματα, ήταν δηλαδή δέκα φορές μεγαλύτερη. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες σήμερα, «αποφύγαμε τα χειρότερα», σημείωσε συμπερασματικά ο πρωθυπουργός, λέγοντας για άλλη μια φορά, «ένα μεγάλο ευχαριστώ» και εκφράζοντας τη «βαθιά ευγνωμοσύνη του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοτάρχης Καπανδριτίου Μιχάλης Ντάσης έκανε λόγο για ανυπολόγιστη καταστροφή,  αφού με τους πρώτους υπολογισμούς κάηκαν πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους.


Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων. 

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών. 

Υπενθυμίζεται πως η αντιπολίτευση κατηγορεί όλες αυτές τις ημέρες τον πρωθυπουργό, καθώς η Ελλάδα καιγόταν αλλά εκείνος δεν διέκοψε τις διακοπές του. Παράλληλα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Νίκος Τόσκας και Σταύρος Κοντονής είχαν αναλάβει την υπεράσπιση της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα.

Μάλιστα η απουσία του πρωθυπουργού όλες αυτές τις ημέρες προκάλεσε «σεισμό» και στο twitter με τους χρήστες να δημιουργούν hashtag με τίτλο #εξαφανισμένος_πρωθυπουργός.

Τον πρωθυπουργό μετέφερε στο Τατόϊ ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι και από εκεί απογειώθηκε ελικόπτερο της πυροσβεστικής προκειμένου να τον μεταφέρει πάνω από τις καμμένες περιοχές σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, στις οποίες πλέον δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Διαβάστε επίσης


«Silver Alert» για τον... Αλέξη Τσίπρα - Οργή για την απουσία του