«Από τις αρχές της χρονιάς έχουν γίνει συσκέψεις σε επίπεδο δήμων και δόθηκαν στους δήμους περί τα 17 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση της πρόληψης πυρκαγιών» είπε στα Παραπολιτκά 90,1 ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Πρόσθεσε πως το τι έχει κάνει ο κάθε Δήμος είναι δική του ευθύνη και το γνωρίζουν οι τοπικές αρχές.
Σημείωσε πως από το 2000 δεν έχει δοθεί σχεδόν κανένα κονδύλι για την ανανέωση του ιπτάμενου στόλου της δασοπυρόσβεσης.
Γνωστοποίησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας διεθνής διαγωνισμός για την αγορά τεσσάρων αεροπλάνων.

Ερωτηθείς για τη σύγκριση που έκανε ο πρωθυπουργός με τις πυρκαγιές του 2009 και τα στρέμματα δάσους που κάηκαν τότε και τώρα, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως ο πρωθυπουργός όφειλε να κάνει αυτή την αναφορά γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα που θέλουν να τραγικοποιήσουν τη σημερινή κατάσταση.
Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για τη μονιμοποίηση των 5ετών πυροσβεστών.

«Ο καθένας κρίνεται» σχολίασε.

Τέλος αναφερόμενος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είπε πως υπάρχει πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου που ήταν και προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή των αυτοδιοικητικών να γίνεται με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.
Τέλος σημείωσε πως σκέψη της κυβέρνησης είναι να αποσυνδέσει από τις ευρωεκλογές τις αυτοδιοικητικές και κατά συνέπεια να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής τους.