Αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή το θέμα των "μυστικών" διακοπών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Θεωρεί ότι η άρνηση του Μαξίμου να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το που και με ποιους πήγε διακοπές ο πρωθυπουργός, εγείρει θέμα πολιτικής ηθικής πολύ περισσότερο που ήταν "εξαφανισμένος" όταν μαίνονταν οι φωτιές. Οι βουλευτές της ΝΔ αναζητούν στοιχεία και αναμένεται να καταθέσουν ερωτήσεις.

Οι αποκαλύψεις των "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" για το στρατιωτικό ελικόπτερο με πλήρωμα της απολύτου εμπιστοσύνης του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου το οποίο μετέφερε με μυστικότητα τον Αλ.Τσίπρα στο Τατόι για να πετάξει από εκεί με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στα καμμένα, θέτουν καυτά ερωτηματικά.

Κρητικοί γαλάζιοι βουλευτές υπενθύμησαν ότι ο κ.Τσίπρας ως αρχηγός του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Αντιπολίτευση έκανε "ταπεινές" διακοπές στο χωριό Ροδάκινο του Ρεθύμνου κουβαλώντας την ομπρέλα του και στήνοντας ο ίδιος την σκηνή του στην παραλία...Ως Πρωθυπουργός απέκτησε προφανώς άλλες "πολυτελείς συνήθειες" όπως επισημαίνουν.

Η Πειραιώς θέτει θέμα διαφάνειας. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και οι Πρόεδροι των ΗΠΑ συνηθίζουν να ενημερώνουν επίσημα για τις διακοπές που πρόκειται να κάνουν. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό. Όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί όμως ενημέρωναν μέσω συνεργατών τους τους κυβερνητικούς συντάκτες που θα περνούσαν με τις οικογένειές τους τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Χώρια που πάντα γίνονταν αντιληπτοί όπου κυκλοφορούσαν αφού ένας πρωθυπουργός όταν εμφανίζεται σε ένα πλοίο ή σε ένα αεροπλάνο της γραμμής ή σε μια παραλία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος, υπάρχουν πάντα μάρτυρες.

Ο Αλ.Τσίπρας ήταν ο μόνος μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου που επιχείρησε να κάνει μυστικές διακοπές. Ο Παπανδρέου στους σεισμούς της Καλαμάτας εντοπίστηκε σε σκάφος με τη Δήμητρα Λιάνη ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος έκανε μυστικές διακοπές με την οικογένεια του. Πέρυσι για να διαψεύσει τις φήμες εμφανίστηκε ξαφνικά σε πλάνα με το ψαράδικο του Παύλου Πολάκη. Πολλά σενάρια κυκλοφορούν και τώρα.

"Ασφαλώς ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές όπως κάθε πολίτης" ανέφεραν πηγές της Πειραιώς. "Αλλά γιατί άραγε δυσκολεύεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το που έκανε διακοπές;" Η ΝΔ αναφέρθηκε και στα ρεπορτάζ για το μυστικό μέρος των διακοπών του κ. Τσίπρα και κάλεσε τους κατά τα άλλα λαλίστατους κύκλους του Μαξίμου "να σπάσουν τη σιωπή τους και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες για το που ήταν ο κ. Τσίπρας όταν στη χώρα μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές και κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται ο πρωθυπουργός".

Ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να απαντήσει συγκεκριμένα, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ:

1. Ποιος είναι ο τόπος των διακοπών του;

2. Που βρίσκονταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;

3. Που βρέθηκε στις 15 Αυγούστου και γιατί εμφανίστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς;

4. Βάση ποιων στοιχείων οι υπουργοί του μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που εκείνος έκανε διακοπές;

5. Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει μετακινηθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο από τον τόπο διακοπών του, προκειμένου να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς;

Αναμένουμε τις απαντήσεις».

Τα «Π» έφεραν στο φως αθέατες λεπτομέρειες της επιχείρησης που στήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να πετάξει ο πρωθυπουργός με ελικόπτερο πάνω από εκτάσεις που λίγο νωρίτερα είχαν μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Η επιχείρηση αυτή έφερε την υπογραφή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί της ουσίας δημιούργησαν μια νοητή αερογέφυρα, για να μεταβεί ο πρωθυπουργός από τον τόπο των διακοπών του στο Τατόι, όπου επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Επικεφαλής της επιχείρησης για την επιστροφή του κ. Τσίπρα στην Αττική τέθηκε ο πολυσυζητημένος προσωπικός πιλότος του υπουργού Άμυνας, Κωνσταντίνος Φιλίππου, ο οποίος επιστρατεύτηκε άρον άρον -διακόπτοντας την άδειά του- για να παραλάβει τον πρωθυπουργό από τις διακοπές του.