Δεκατρία χρόνια μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και οκτώ χρόνια μετά τη «φυγή» του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία, ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλλος προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas και 17 ακόμη προσώπων αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Αγώνων C4I.


Η Siemens


Το εν λόγω σύστημα το προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο από την αμερικανική εταιρεία SAIC με υποκατασκευάστρια τη Siemens. Η αρχική σύμβαση είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2003 και προέβλεπε τη ολοκλήρωση του έργου μέχρι τις 28 Μαΐου 2004, ωστόσο το έργο δεν παραδόθηκε και δεν ολοκληρώθηκε μέχρι την έναρξη των Αγώνων. Αρχικά, ο κ. Κωσταρέλλος είχε προτείνει την απαλλαγή του κ. Χριστοφοράκου, ωστόσο μετέβαλε την πρότασή του, καθώς το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε με αυτήν. Πλέον, ο κ. Κωσταρέλλος προτείνει να δικαστεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.
Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016 ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να απαλλαγεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για το εν λόγω αδίκημα. Τότε, στην πρότασή του είχε αναφέρει ότι ο άλλοτε κραταιός άνδρας της Siemens δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά πως τα εκατομμύρια που δόθηκαν ήταν δωρεά προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.


*Διαβάστε περισσότερα στην «Ελευθερία του τύπου» που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα