Ρίχνει το βάρος του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους με άμεσες παρεμβάσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες με αφορμή τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων έστειλε το μήνυμα ότι ο στόχος του είναι να δώσει ίσες ευκαιρίες και δουλειές σε όλους ενώ την 1η Σέπτεμβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τα θανατηφόρα τροχαία.

Κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι η ΝΔ θα δυσκολευτεί να αποκτήσει την δυναμική της αυτοδυναμίας εάν δεν πείσει τους αδύναμους πολίτες ότι θα τους προσφέρει αύριο ένα δίχτυ ασφαλείας. Κι αυτό το δίχτυ αφορά από την τάξη και ασφάλεια μέχρι την υγεία, την παιδεία και άλλες πτυχές της ζωής.

Οι αδύναμοι είναι τα μεγάλα θύματα στα οχτώ χρόνια των μνημονίων. Στην πλειονότητα τους έχουν οργή και μεγάλη απογοήτευση καθώς επένδυσαν τις προσδοκίες τους στον ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι ήρθε στην εξουσία για να στηρίξει πρώτα αυτούς και τελικά πλήρωσαν τα σκληρά μέτρα που πήρε περισσότερο από όλους. Αρχισαν να κατευθύνονται στις δεξαμενές των αναποφάσιστων χωρίς να επιλέγουν τη ΝΔ μέχρι στιγμής. Η καχυποψία είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του πολιτικού συστήματος.

Η οικονομία αναμφισβήτητα αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Αλλά οι πολιτικές θα κριθούν στην καθημερινότητα όπως εκτιμούν στελέχη της Ν.Δ. Το στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αποτινάξει τον ελιτισμό που επιχειρεί να του χρεώσει ο Αλέξης Τσίπρας.


Πριν το καλοκαίρι άρχισε τις επαφές του με αδύναμες κοινωνικές τάξεις. Επισκέφθηκε καφενείο στην Καλλιθέα και μίλησε με συνταξιούχους, έκανε συζητήσεις με νέους που απασχολούνται σε υπηρεσίες ντελίβερι η σε δουλειές «πάρτ τάιμ» σε σουπερμάρκετ κλπ. Η Επιτροπή προγράμματος επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και γενικός συντονιστής ο Γιώργος Στεργίου, επεξεργάζεται λύσεις που θα μπορούσαν να δώσουν ανακούφιση χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Κάποιες από αυτές θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκαλεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017, στις 16:30, στο Ηράκλειο, σύσκεψη για την οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού (ΒΟΑΚ). Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια. Στο επίκεντρο θα τεθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΒΟΑΚ όπου τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι πολλά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, πριν λίγες ημέρες, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, είχε επισημάνει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των τροχαίων στην Κρήτη και είχε καλέσει τους συντοπίτες του να οδηγούν προσεκτικά.


«Στόχος μας είναι μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες σε όλους» είπε στο χθεσινό μήνυμα του. «Που δίνει δουλειές. Που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, όποιες και αν είναι αυτές.

Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, με καλές και κακές στιγμές. Αυτό που περισσότερο μετράει είναι η όρεξη, το πείσμα, η εργατικότητα, η φιλοδοξία.

Δικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε μια Ελλάδα όπου η ελπίδα είναι ζωντανή, όπου οι Έλληνες – ιδίως οι νέοι – μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Κατηγόρησε τον Αλ.Τσίπρα ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να "σκεπάσει" τον λογαριασμό της πολιτικής του, τον οποίο καλείται να πληρώσει η ελληνική οικογένεια, την ίδια στιγμή που έρχεται η δεύτερη δόση φόρου εισοδήματος, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΝΦΙΑ και προσαυξημένες εισφορές». «6.000 ευρώ σε φόρους θα πληρώσει κάθε νοικοκυριό μόνο για το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2017» τόνισε στον "Σκάι".