Oύτε οι διακοπές του Αυγούστου φαίνεται ότι επηρέασαν τη λειτουργία του Μητρώου Στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας, µε τους ιθύνοντες του εγχειρήµατος να προετοιµάζονται για την επόµενη φάση της διαδικασίας. Αφού αναδείχθηκαν συγκεκριµένα στελέχη, άνθρωποι της αγοράς, µε «βαριά» βιογραφικά, τώρα είναι στη φάση που ξεχωρίζουν τα πρόσωπα τα οποία θα ενταχθούν άµεσα στο οργανόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας σε θέσεις ευθύνης, βάσει της µέχρι τώρα επαγγελµατικής τους δραστηριότητας και των γνώσεών τους. Οπως τονίζεται από την ηγετική οµάδα της Νέας ∆ηµοκρατίας, σκοπός δεν είναι µόνο η συµµετοχή τους στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ή στη δηµιουργία ενός παλαιοκοµµατικού «φυτωρίου» πολιτευτών, αλλά η πραγµατική τους προσφορά µέσω των τοµέων που ήδη γνωρίζουν και η συµµετοχή τους στη διαµόρφωση θέσεων και προτάσεων της Ν.∆.

Τα «Π» παρουσιάζουν τα στελέχη εκείνα που ξεχώρισαν µέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης και των συνεντεύξεων, κερδίζοντας υψηλούς «βαθµούς», µε το κεντρικό επιτελείο της Πειραιώς να ποντάρει στην αξιοποίησή τους την οργανωτική δοµή του κόµµατος, ακολουθώντας τη λογική ανάδειξης νέων και άφθαρτων προσώπων. Η συντονίστρια του εγχειρήµατος, κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύµβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέµατα στελεχιακού δυναµικού, έχει δηλώσει εξάλλου στα «Π», πρόσφατα, πως µε τη διαδικασία αυτή «το άνοιγµα της Ν.∆. στην κοινωνία γίνεται πραγµατικότητα». Στα πρόσωπα αυτά συγκαταλέγονται επιστήµονες και στελέχη επιχειρήσεων, όπως είναι ο χειρουργός και επιστηµονικός διευθυντής στην «Ανασσα» Γενική Κλινική, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος δηλώνει στα «Π» ότι, παρά τις αρχικές του αµφιβολίες, η διαδικασία του «γαλάζιου» Μητρώου Στελεχών «αποδείχθηκε διαυγής». «Επειτα από αυτό, έχω πλέον την ευκαιρία ανοίγµατος στους συµπολίτες µου για να καταστήσω γνωστές και σαφείς τις προγραµµατικές θέσεις της Νέας ∆ηµοκρατίας». Επίσης, ο µοριακός βιολόγος-γενετιστής, κ. Γιώργος Καραβάνας, ο οποίος σπούδασε, έζησε και εργάστηκε συνολικά δέκα χρόνια σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες προτού εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ανάµειξη µε τα κόµµατα και τις οργανώσεις τους, επισηµαίνοντας ότι µε τα κοινά πρωτοασχολήθηκε το 2009, σε ηλικία 38 ετών, και αφού είχε πρώτα διανύσει κάποια απόσταση στον στίβο της πραγµατικής οικονοµίας. «Αφορµή στάθηκε η γέννηση του πρώτου µου παιδιού. Ηµουν βέβαιος ότι κάποια στιγµή θα έπρεπε να απαντήσω στην ερώτηση “εσύ, µπαµπά, έκανες κάτι για να αλλάξουν όλα αυτά;”. Ηθελα να είµαι σε θέση να απαντήσω πως “Ναι, ήµουν κι εγώ ανάµεσα σε αυτούς που προσπάθησαν, δεν έµεινα µε σταυρωµένα τα χέρια µπροστά στην κατρακύλα της χώρας µας”.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο επιχειρηµατίας εστίασης και τουρισµού, κ. Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος σηµειώνει ότι «τα σύγχρονα κόµµατα είναι ζωντανοί οργανισµοί, και αυτό πρέπει να φαίνεται στην πράξη». Ο ίδιος προσθέτει ότι είναι πυρήνες δηµιουργικής σύνθεσης, όπου ο καθένας ανάλογα µε τις ικανότητές του µπορεί να προσφέρει. «Με γνώµονα την αξιοκρατία και την ανανέωση που πρεσβεύει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισα να συµµετάσχω ενεργά µέσω του Μητρώου Στελεχών και να συνδράµω µε την πολυετή εµπειρία µου στον ιδιωτικό τοµέα και στο επιχειρείν», καταλήγει. Συµµετοχή στο Μητρώο Στελεχών της Ν.∆. είχε και ο κ. Βασίλης Ανδρικόπουλος, αντιπρόεδρος της Ολυµπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., ο οποίος αναφέρει ότι η ανταπόκρισή του οφείλεται σε καθαρά ανιδιοτελή και πατριωτικά κίνητρα. «Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι σηµαντικές οι έννοιες της συµµετοχής στα κοινά, του αποτελέσµατος και όχι µόνο της προσπάθειας, του ρεαλισµού και όχι απλά των θεωρητικών συζητήσεων», τονίζει.

Στα πρόσωπα µε «βαριά» βιογραφικά που πήραν το «πράσινο φως» από το Μητρώο Στελεχών συγκαταλέγεται ο κ. Αντώνης Χονδρονίκος, διευθυντής λειτουργιών του ιδιωτικού θεραπευτηρίου ΙΑΣΩ General και partner στην εταιρεία χρηµατοοικονοµικών συµβούλων Scrinium. Είναι απόφοιτος του State University of New York και του Πανεπιστηµίου Kurt Bösch και κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος master στη Χρηµατοοικονοµική και Τραπεζική Επιστήµη από το Πανεπιστήµιο του Illinois, εργάζεται από το 1992 στον ιδιωτικό τοµέα και έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζες (Interbank, Citibank, Εγνατία) και σε εταιρείες του κλάδου Υγείας, καθώς και σύµβουλος διοίκησης και µέλος ∆.Σ. πολλών ιδιωτικών εταιρειών.

    

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Επίσης, «διακρίθηκαν» η πολιτικός µηχανικός, κ. Σοφία Αναγνωσταρά, που διαθέτει εµπειρία στον τοµέα της ενέργειας, και η διεθνολόγος-οικονοµολόγος, κ. Μαρία Καλπουζάνη, απόφοιτη της σχολής ∆ιοίκησης και Οργάνωσης του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύµατος Πειραιά, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστηµίου (τµήµα ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών), κάτοχος master στην Οικονοµική και Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήµιο και κάτοχος master στη ∆ιοίκηση Μονάδων Υγείας από το Cnam Le Conservatoire national des arts et métiers και certificate in Coaching AC από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Η ίδια είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου Κρήτης στο τµήµα Οικονοµικών και Κοινωνικών Σπουδών, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε στην Ελληνική Τράπεζα Βιοµηχανικής Ανάπτυξης και στην Τράπεζα Πειραιώς, σε διάφορα τµήµατα.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο κ. Αλέξανδρος Λαγάκος, διπλωµατούχος ηλεκτρολόγος µηχανικός Α.Π.Θ. και κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου στη Βιώσιµη Ενέργεια από το Imperial College του Λονδίνου, που σήµερα εργάζεται ως στρατηγικός αναλυτής ενεργειακών αγορών και ναυλαγορών σε µεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι ο ιδρυτικός πρόεδρος του Greek Energy Forum, του διεθνούς think tank που προάγει την εξωστρέφεια του εθνικού ενεργειακού τοµέα µε 6 παραρτήµατα ανά τον κόσµο (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα, Λευκωσία, Ντουµπάι, Ουάσινγκτον). Επίσης, ο κ. Θανάσης Πηλιούνης, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστηµίου Concordia και του Πανεπιστηµίου McGill, ο οποίος, αφού εργάστηκε στον τραπεζικό κλάδο στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηµατικά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, δηµιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας, αποκοµίζοντας εµπειρία των -θεσµικών και µηστρεβλώσεων που αποτελούν τροχοπέδη για το επιχειρείν. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Εµπορικού Επιµελητηρίου