Το όραμά του για την Διοικητική Μεταρρύθμιση παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο Μουσείο Μπενάκη υποσχόμενος μέσα από την υπερβολή που τον διακατέχει πάντα στις εξαγγελίες του ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα είναι ένα κράτος… διαστημικού χαρακτήρα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου στο ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με «αέρα» και φρασεολογία που παρέπεμπαν ευθέως σε Ανδρέα Παπανδρέου, επιχειρώντας λίγο πριν από την εμφάνισή του στην ΔΕΘ να «χαϊδέψει τα αφτιά» συνολικά του δημοσίου τομέα, αποδίδοντας όλες τις ευθύνες για την αναποτελεσματικότητα και τη δυσλειτουργία του ελληνικού κράτους στα κόμματα που κυβέρνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα κατηγόρησε ότι υιοθέτησαν την αντίληψη για το «κράτος-λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής πολιτικής».

Υπερασπιζόμενος τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ύστερα από ιστορική αναδρομή κατηγόρησε όσους επιχειρηματολογούν υπέρ της κατάργησης της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα εξαπέλυσε πυρά εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έσπευσαν να ενοχοποιήσουν τον δημόσιο τομέα ως αίτιο της πτώχευσης, για να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τις δικές τους ευθύνες.  

Τέλος, σημειώνει η εφημερίδα: Παράλληλα ο πρωθυπουργός σε μια εμφανή προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αργή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι επειδή – επί υπουργίας του – ταύτισε τις μεταρρυθμίσεις με τις απολύσεις στο Δημόσιο, τώρα η κυβέρνηση πρέπει να δώσει αγώνα ια να αποκτήσει ο όρος «μεταρρύθμιση» ξανά περιεχόμενο.