«Σήμερα, 43 χρόνια μετά την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, οι κοινωνικές ανάγκες και η επιθυμία των προοδευτικών πολιτών, μας επιβάλλουν ένα νέο ξεκίνημα. Την αναγέννηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης» τονίζει σε δήλωση του ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά, γιατί υπήρξε γέννημα της ανάγκης του λαού για δημοκρατία, ανάπτυξη και πρόοδο. Τους διαχρονικούς σκοπούς κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Και οι σκοποί αυτοί παραμένουν. Οι καιροί άλλαξαν, η ανάγκη υπάρχει και πάλι.

• Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν είναι μόνο τα σύμβολα και τα χρώματά του. Δεν είναι μόνο τα ιστορικά και νέα στελέχη του.

• Είναι οι διαχρονικοί αγώνες, η αέναη προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

• Είναι η ενσάρκωση των εννοιών της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Σήμερα, 43 χρόνια μετά την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, οι κοινωνικές ανάγκες και η επιθυμία των προοδευτικών πολιτών, μας επιβάλλουν ένα νέο ξεκίνημα. Την αναγέννηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Ούτε η κοινωνία, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν ανάγκη από φιέστες και όρκους πίστης στο παρελθόν.

Τη φετινή επέτειο την αντιλαμβάνομαι ως γιορτή - κάλεσμα συμμετοχής για τη νέα προσπάθεια.

Σήμερα για το αύριο. Όχι για να δικαιώσουμε ή για να διαιωνίσουμε το χθες, αλλά για να κάνουμε νέα βήματα για την ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη δημοκρατική και ευημερούσα, δύναμη σταθερότητας και προόδου για ολόκληρο τον πλανήτη.