Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
0vko8ruetxzzzt0anv0o
Πολιτική

Κάλεσμα Γεροβασίλη για συμμετοχή στην αξιολόγηση

«Δεν κινδυνεύει το δημόσιο από την Αριστερά»

Κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους και στις συνδικαλιστικές ενώσεις να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, απευθύνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, με συνέντευξή της στη Αυγή της Κυριακής, σημειώνοντας ότι "ούτε τα εργασιακά δικαιώματα ούτε ο δημόσιος τομέας κινδυνεύουν από τους ανθρώπους της Αριστεράς".

Η αρμόδια υπουργός αποδίδει την άρνηση του προσωπικού να συμμετάσχει στη διαδικασία αφενός σε "μικροπολιτικούς λόγους", καθώς -όπως λέει- ορισμένοι επιδιώκουν "να μπλοκάρουν την τρίτη αξιολόγηση", αφετέρου επειδή με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου η αξιολόγηση είναι ταυτισμένη με τις απολύσεις.

"Είναι η ώρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις να σταθούν στο ύψος των αγώνων τους, να ξεπεράσουν αγκυλώσεις, καχυποψία και δισταγμούς και να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στους ανθρώπους της Διοίκησης", σημειώνει η κ. Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχουν κηρύξει αποχή από την αξιολόγηση.

Κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είχαν επιβάλλει στον κόσμο της Δημόσιας Διοίκησης κλίμα φόβου και εργασιακής ανασφάλειας, ενώ διαβεβαιώνει: "εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις δημόσιες δομές ώστε να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και να υποστηρίξουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας σε δομές όπως τα ΚΕΠ, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. "Η μετάβαση στην ψηφιακή εκδοχή του κράτους δείχνει τον άλλο δρόμο, που είναι εφικτός, για Δημόσια Διοίκηση χωρίς γραφειοκρατία, εστίες διαφθοράς και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων", τονίζει, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η εξοικονόμηση δεν θα επιτευχθεί "από μαζικές, άδικες απολύσεις και καταργήσεις δομών, που δυστυχώς επιλέχθηκαν κι εφαρμόστηκαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν".

Αναφέρει, ακόμα, ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης βρίσκεται στην ατζέντα του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα και ότι θα επιδιωχθεί εμβάθυνση της συνεργασίας με τη Γαλλία στον τομέα αυτό με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.