Τακτική της κυβέρνησης έχει γίνει να δίνει δήθεν «λύσεις»,  οι οποίες όμως οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Το αποτέλεσμα είναι να «παίζονται» παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων με τον φόβο της ανεργίας «παραδίδονται» στις υποσχέσεις της αριστερής κυβέρνησης. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, προκύπτει νέο αλαλούμ με τους συμβασιούχους των Δήμων καθώς φαίνεται ότι δεν μπορούν να… πληρωθούν!

Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας: Χαμένη μέσα στα προβλήματα που η ίδια προκάλεσε με την πληρωμή των συμβασιούχων των δήμων, η κυβέρνηση αναζητεί τώρα λύσεις, καθώς επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε Κρήτη και Κυκλάδες αρνήθηκαν να εγκρίνουν πληρωμή εργαζομένων. Το σκεπτικό ήταν ότι δεν προσλήφθηκαν για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά πάγιες και διαρκείς.

Το υπουργείο Εσωτερικών, από την περασμένη Εβδομάδα που προέκυψε το νέο πρόβλημα, έχει κινητοποιηθεί, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο που θα δίνει διευκρινίσεις στις όποιες απορίες έχουν οι επίτροποι που αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων.  

Εν τω μεταξύ, νέος «πονοκέφαλος» έρχεται για την κυβέρνηση και αφορά τους παραπάνω συμβασιούχους, η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα τους μονιμοποιήσει μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αιτήματα που έχουν στείλει οι δήμοι για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας έχουν φτάσει τις 6.000!