Σε μια ακόμα κίνηση η οποία απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται ούτε τους... τύπους στον πολιτικό κόσμο προχώρησε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού.

Σήμερα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων κομμάτων του Κοινοβουλίου βρέθηκαν στις... πίσω σειρές των προσκεκλημένων, καθώς οι διοργανωτές της τελετής των εγκαινίων φαίνεται πως είχαν στόχο την προβολή των κομματικών στελεχών της κυβέρνησης και το επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει εφαρμόσει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, διαφημίζοντας τη «στροφή» της στις επενδύσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία που παρουσιάζουν τα Παραπολιτικά, στην πρώτη σειρά έχουν βολευτεί κάποια παιδιά για να... θαυμάσουν τον πρωθυπουργό προφανώς, ενώ στη δεύτερη συναντά κανείς τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη.

Αξιοσημείωτο είναι πως κατά τον αγιασμό του έργου ακούστηκε το σχετικό τροπάριο ως «νίκας τοῖς βασιλεῦσι» και όχι το «τοις ευσεβέσι», χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από το κοινό και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση οικειοποιείται έργα που ξεκίνησαν άλλοι

«Σήμερα είχαμε εδώ την Ελλάδα του λαϊκισμού, της μικροψυχίας, της αερολογίας» τόνισε, μετά το τέλος των εγκαινίων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως την περίοδο 2012-2013 είχε ζήσει την εξέλιξη του έργου και τις δύσκολες διπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, που σήμερα τελειώνουν και ανήκουν πια σε όλους τους πολίτες, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι οικειοποιείται έργα που ξεκίνησαν άλλες κυβερνήσεις.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπεύδει να οικειοποιηθεί όλα τα έργα, όταν δεν τα είχε ψηφίσει στην Βουλή, όταν ήταν με το κίνημα "Δεν Πληρώνω". Τώρα σπεύδει να κάνει το μαύρο άσπρο λέγοντας, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός, ότι εξοικονομήθηκαν 700 εκατ. ευρώ, ενώ ξέρουν πως λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε το πρώτο εννιάμηνο της κυβέρνησης αυτής, με την περίφημη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη και τα capital control, οι εργολάβοι αξίωσαν και πήραν τελικά πανωπροίκι 500 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μανιάτης: Να αφήσει την προπαγάνδα ο πρωθυπουργός

Για παλαιοκομματικές λογικές και ψέματα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων της Ιονίας Οδού. Ο κ. Μανιάτης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να αφήσει την προπαγάνδα εάν θέλει να είναι ειλικρινής με τους Έλληνες πολίτες.

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας, σε μία σημαντική τελετή, ακραίος προπαγανδιστής. Μηδένισε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είπε ψέματα ότι το έργο ήταν έτοιμο κατά 50%, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι το παρέλαβε πάνω από 75% έτοιμο. Αγνόησε ότι έδωσε στους εργολάβους πάνω από 500 εκατ. ευρώ πανωπροίκι και κυρίως και πάνω από όλα, ξέχασε να πεις στους Έλληνες πολίτες ότι ήταν ο αρχηγός του κινήματος "Δεν Πληρώνω", που κατήγγειλε όλες τις συμβάσεις και βεβαίως μέσα στη Βουλή καταψήφισε οτιδήποτε είχαμε φέρει θετικό» ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

«Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να είναι ειλικρινής με τους Έλληνες πολίτες ας αναγνωρίσει, επιτέλους, ότι πρέπει να αφήσει πίσω την προπαγάνδα και τις παλαιοκομματικές λογικές και ας αντιμετωπίσει την Ιόνια Οδό, όπως και όλα τα έργα υποδομών, ως έργα ευημερίας, άρσης απομόνωσης των περιοχών, ως έργα που τα βρήκε έτοιμα σε πολύ μεγάλο βαθμό και απλώς ο ίδιος τα ολοκληρώνει. Ας συνειδητοποιήσει, για ακόμη μία φορά, ότι οι πολίτες δεν εξαπατώνται από τα συνεχή ψέματα του», πρόσθεσε.