Μετά τον υιό Τραγάκη κόπηκε και ο Πέτρος Μαντούβαλος από τα γαλάζια ψηφοδέλτια καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι αντιδρά άμεσα όταν προκύπτει η ανάγκη να κάνει «επίδειξη πυγμής» για το καλό του κόμματος και προκειμένου να διατηρηθούν οι απαραίτητες ισορροπίες.  

Κόκκινες κάρτες

Το πολιτικό του ανάστημα, αλλά και την δυναμική του δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο τον τελευταίο καιρό με το «κόψιμο» από τα γαλάζια ψηφοδέλτια του υιού Τραγάκη και του Πέτρου Μαντούβαλου, αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, ο Μητσοτάκης υπήρξε «σαφής και ξεκάθαρος» απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Μπορεί αρκετές φορές οι πολιτικοί αρχηγοί να δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν φαινόμενα αλαζονείας ή «αντάρτικο» στο εσωτερικό του κόμματός τους, όμως λίγοι έχουν την τόλμη και να το πραγματοποιήσουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι έχει το θάρρος να πάρει την πολιτική ευθύνη και να «πάρει» κεφάλια όταν χρειαστεί.

Οι περιπτώσεις Μαντούβαλου και Τραγάκη δεν είναι οι μόνες, ούτε η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης… λαμβάνει τα μέτρα του. Όπως σημειώνει και σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Τα Νέα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ιανουάριο του 2016 που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος λαμβάνει δραστικά μέτρα για βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, τα οποία κινήθηκαν εκτός κομματικής γραμμής. Τον περασμένο Απρίλιο καρατόμησε την έως τότε αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας Κατερίνα Παπακώστα για δηλώσεις που είχε κάνει του Άδωνι Γεωργιάδη.

Λίγο νωρίτερα είχε «κόψει» από τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης τον Γιώργο Κασαπίδη. Αιτία ήταν η συλλογή υπογραφών για το Τάμα του Έθνους, στην οποία ο βουλευτής Κοζάνης είχε ρόλο καθοδηγητή, ενώ την ίδια ώρα πρωτοστατούσε και στις αντιδράσεις για το θέμα της φέτας, αγνοώντας τις θέσεις του κόμματος. Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξάλλου έχουν διαγραφεί από το κόμμα ο πολιτευτής, Φαήλος Κρανιδιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρματζης για δηλώσεις που είχαν κάνει και οι οποίες είχαν θεωρηθεί προσβλητικές και εμπρηστικές.