Την υποψηφιότητά του για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή, ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης, ανεβάζοντας έτσι στους εφτά, τον αριθμό των υποψηφίων.

Μιλώντας γις προηγούμενες ημέρες για τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «εμείς κάνουμε μια προσπάθεια που δεν πρέπει να οδηγεί σε μια νέα Ένωση Κέντρου, που θα διευθετεί παλαιές φιλοδοξίες, αλλά σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, που θα έχει μάθει από τα λάθη του και θα αγκαλιάζει τον κόσμο από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία μέχρι το φιλελεύθερο κέντρο. Με σύγχρονο πρόγραμμα, νέο ήθος και πρόσωπα».

Μέχρι στιγμής, υποψηφιότητες έχουν ανακοινώσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Υπενθυμίζεται οτι την Παρασκευή λήγει και επίσημα η προθεσμία ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων, ενώ ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, να έχει καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.000 ευρώ και να υποβάλει το αργότερο ως το μεσημέρι της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, κατάλογο με τουλάχιστον 1.000 υπογραφές μοναδικής υποστήριξης.

Οι υπογραφές θα πρέπει να προέρχονται από πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, που να κατοικούν σε τουλάχιστον 7 από τις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό 50 υπογραφών ανά περιφέρεια.