Διαδοχικές συναντήσεις με τελωνειακούς και ναυτικούς πράκτορες είχε την Παρασκευή στον ΟΛΘ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων και για ζητήματα ομαλής λειτουργίας του λιμανιού, της προοπτικής σύνδεσης του με την Εγνατία και τον σιδηρόδρομο, κ.α.

Οι τελωνειακοί έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στον ΟΛΘ, με αποτέλεσμα τα προς εξαγωγή κοντέινερ μην αποθηκεύονται στο λιμάνι, ισχυριζόμενοι ότι επηρεάζεται αρνητικά η δουλειά τους- και είχαν μάλιστα αποφασίσει να διακόψουν τη νυχτερινή βάρδια στην πύλη 16 - κάτι το οποίο, όμως, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δουλειά των ναυτικών πρακτόρων, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία του λιμανιού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε ότι συνομίλησε ξεχωριστά και με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με τους τελωνειακούς και με τους ναυτικούς πράκτορες, με τον καθένα τους ξεχωριστά και οι οποίοι, όπως είπε, του εξέθεσαν το πρόβλημα όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας από την πλευρά του. Αύριο το πρωί θα τους δεχθεί από κοινού, ώστε «παρουσία και των τριών» να βρεθεί λύση, στο πρόβλημα χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του λιμανιού.

«Η κάθε πλευρά λέει τα δικά της. Θα πρέπει να είναι ενώπιος, ενωπίω, για να βρούμε μια λύση. Και πιστεύω ότι θα βρούμε λύση…. πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε τη λύση που πρέπει να δοθεί, για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στο λιμάνι» είπε ο κ. Κουρουμπλής.