«Το βασικό ζήτημα για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι να διαμορφώσει τους όρους για πέρασμα στην μετά το μνημόνιο εποχή», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας «μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, υπάρχει ένα πολύ θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία. Όλα τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, οι δείκτες βιομηχανικής παράγωγης οι δείκτες της ανεργίας, οι δείκτες των ξένων επενδύσεων, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει και προς μια πολύ θετική κατεύθυνση. Ακόμη και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών δείχνει να ανακάμπτει, αργά αλλά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος και στην επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, κύριου Μακρόν ανέφερε πώς το ενδιαφέρον Γάλλων επενδυτών ήταν μεγάλο και πώς συνολικά η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου είχε μεγάλη επιτυχία και άφησε θετικές εντυπώσεις.

«Το πρώτο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης αφορούσε το μέλλον της Ευρώπης, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη θα προχωρήσει στο σχέδιο της ενοποίησής της με περισσότερη δημοκρατία, με περισσότερη ισότητα, με λιγότερη γραφειοκρατία, ώστε να μπορέσει να εμπνεύσει ξανά τους πολίτες και να δημιουργήσει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και εκτίμησε ότι τόσο η ομιλία του Γάλλου προέδρου, όσο και η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση με εξαιρετικά προωθημένες προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να οργανωθεί η Ευρώπη μετά και τα διδάγματα της κρίσης.

Τέλος, σχολιάζοντας ο κ. Τζανακόπουλος για τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έξω από το ΔΕΘ είπε πως «καλώς υπάρχουν, καταλαβαίνουμε» και πρόσθεσε ότι ο κόσμος πιέζεται καθώς υπάρχουν ανοικτές πληγές από τα επτά χρόνια της ύφεσης και της υλοποίησης μνημονιακών μέτρων και πολιτικών. Τόνισε πως «για μας έχει σημασία να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ότι κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση αμβλύνοντας τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής». «Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει η Ελλάδα και να διαμορφώσουμε τους θεσμούς για δίκαιη ανάπτυξη» είπε. «Έχουμε δείξει δείγματα γραφής που δείχνουν πως η κατεύθυνση της πολικής μας είναι η προστασία των εργαζομένων, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και η προσπάθεια να στηρίξουμε τους πολλούς», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.