Το αφήγημα της μεταστροφής του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, μακριά από τις σειρήνες του Grexit, το οποίο είχε εισαγάγει ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να αντιγράψει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την ίδια πρακτική, παραφράζοντας δηλαδή, τον όρο Grexit και προσθέτοντας δίπλα στα αρχικά GR μία θετική έννοια.

Ο πρώην πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2013 μιλώντας στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanoat ανέφερε χαρακτηριστικά "από το Grexit στο Grecovery η Ελλάδα" συμπληρώνοντας ότι "τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή".

Ανάλογο αφήγημα προσπαθεί πλέον να δημιουργήσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με Γάλλους επιχειρηματίες πριν την αναχώρηση του Εμανουέλ Μακρόν από την Αθήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός "ενας εξ αυτών μου λέει «ξέρετε, με την επίσκεψη Μακρόν πετύχατε κάτι σημαντικό: καταφέρατε στη συνείδηση των Γάλλων να μετατρέψετε το Grexit σε Grinvest»".

Το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς στην ίδια συνέντευξη ανέφερε «Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα», η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη».

Το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην είπε τα ίδια ακριβώς αλλά κινούμενος στο ίδιο πνεύμα τόνισε πως "η πρώτη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές μεταλλάσσει τις ελπίδες σε βεβαιότητα" συμπληρώνοντας ότι "δικός χάρτης για τη βιωσιμότητα του χρέους προσφέρει τη σιγουριά ότι είμαστε σε θέση να ξεφύγουμε οριστικά από την παγίδα της διαρκούς λιτότητας και επιτροπείας".