«Από τη στιγμή που έχει φτάσει η πετρελαιοκηλίδα στις ακτές, χρειάζεται πέτρα-πέτρα να γίνει ο καθαρισμός. Θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η τεράστια ζημιά αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει σωστά και στην ώρα του, αν είχαν γίνει τα αυτονόητα και όσα κατόπιν εορτής λέει και ο κ. Κουρουμπλής». Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στους δημάρχους όπως ο Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα, ο Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο και ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά με δικά τους μέσα χωρίς να περιμένουν την κυβέρνηση, που για ακόμη μια φορά απέδειξε πόσο ανεύθυνη και αποτελεσματική είναι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ως Νέα Δημοκρατία θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις, τους εθελοντές και τους ανθρώπους απ’ό όλο το μηχανισμό μας στη διάθεση των ειδικών, εφόσον εκείνοι κρίνουν ότι χρειάζονται για να βοηθήσουν στον καθαρισμό».