Μιλώντας στη δημοσιογράφο Μυρτώ Λιαλούτη και την εφημερίδα "Τα Νέα" του Σαββάτου, τόνισε πώς ο λόγος για τον οποίο κατεβαίνει αυτήν τη φορά στην ηγεσία του νέου φορέα είναι γιατί πλέον συζητούν για κάτι καινούργιο και έτσι «το καινούργιο δεν πρέπει απλώς να φαίνεται αλλά και να είναι».

Στην ερώτηση για το αν θα παραδώσει την έδρα του στο Στρασβούργο σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός απαντά πως θα το πράξει όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Για το αν θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ και τον νέο φορέα με εκείνον στη θέση του αρχηγού, ο κ. Ανδρουλάκης απαντά «αυτός που θα καθορίσει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση είναι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του», ενώ συνεχίζει λέγοντας «η ΝΔ δεν παύει να είναι το κόμμα που το 2009 οδήγησε τη χώρα σε κατάσταση ημιχρεοκοπίας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε μια παρά φύσιν συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ενώ χρησιμοποίησε και τερατώδη ψέμματα για να ανέλθει στην εξουσία. Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι αυτός ο μικρός δικομματισμός δεν είναι ανθεκτικός».


Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην οικολογική καταστροφή που αντιμετωπίζει ο Σαρωνικός τις τελευταίες ημέρες λέγοντας πώς «ήδη κατέθεσα σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τις δυνατότητες αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων για την αποκατάσταση της ζημιάς αλλά και για το εάν αξιοποιήσαμε εγκαίρως όλα τα διαθέσιμα εργαλεια που μας παρέχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα». Σχολιάζοντας και την πολιτική διάσταση του θέματος, δήλωσε «αυτό που συμβαίνει στον Σαρωνικό είναι αληθινά εξοργιστικό και θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι, παρά την εκκωφαντική αποτυχία τους, αρνούνται να αφήσουν τις καρέκλες τους».