Με γεμάτο οπλοστάσιο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποψινή ομιλία και την αυριανή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεχθεί εισηγήσεις από τους συνεργάτες του για την ομιλία του οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους επικεφαλής των τομέων να συγκεντρώσουν στοιχεία τα οποία φάνηκαν πολύτιμα στη συγκρότηση του προγράμματος που θα παρουσιαστεί και της ομιλίας που θα κάνει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εργαλειοθήκη που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνονται προτάσεις δύο ειδών. Τόσο συντηρητικές και ήπιες, όσο και ρηξικέλευθες, με την απόφαση για το ποιες θα επιλέξει για την ομιλία του να είναι αποκλειστικά δική του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί σε τρία επιμέρους επίπεδα.

Πρώτον, στην αποδόμηση του success story το οποίο προσπαθεί να προωθήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεύτερον, θα αναλύσει ότι μπορεί να τηρηθεί το πρόγραμμα και η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, χωρίς όμως να ανασχεθεί το κύμα επενδύσεων.

Το τρίτο επίπεδο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει την ανάγκη θεσμικών αλλαγών σε ουσία και βάθος και όχι επιφανειακά και για λόγους επικοινωνίας.