Κάλεσμα για συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της κεντροαριστεράς απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» εμμένοντας και στις θέσεις που έχει διατυπώσει για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μάλιστα, ανέφερε ότι για τον νέο φορέα «δεν υπάρχουν δεσμεύσεις ούτε καν για το όνομα» και, χαριτολογώντας, λέει ότι ο ίδιος μπορεί να τον ονομάσει «Αχελώο», ενώ αν κερδίσει η Φώφη μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα «Δυνατός Ήλιος». Αν κερδίσει ο Γιώργος Καμίνης «Ωραία Αθήνα», αν κερδίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης «Νέο ΠΑΣΟΚ» και αν κερδίσει ο Γιάννης Μανιάτης «Μεγάλος Μωριάς».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές οι υποψήφιοι θα υποχρεωθούν να πουν συγκεκριμένα πράγματα, τονίζοντας ότι ο ίδιος το έκανε στη μεγάλη συγκέντρωση στο Γκάζι και ότι ευελπιστεί το ίδιο να κάνουν και οι συνυποψήφιοί του. «Δεν κάνουμε καλλιστεία. Η πολιτική αντιπαράθεση θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους στον έναν ή τον άλλον υποψήφιο», τονίζει.