Πολλά έχουν ακουστεί, κι’ ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και συνομιλιτή του ισοβότη Γιαννουσάκη, Πάνο Καμμένο. Πριν από δέκα μέρες, ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, παρείχε απόλυτη στήριξη στον κυβερνητικό του, εταίρο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα, ως κεντροδεξιό πολιτικό. Είναι προφανές ότι αν διέθετε την πολυτέλεια, να συγκροτήσει κυβέρνηση, με άλλον πολιτικό φορέα, πλην των ΑΝΕΛ, ότι θα έλεγε εντελώς διαφορετικά πράγματα, αφού γνωρίζει και την ζημιά, αλλά και τον προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κ. Καμμένο. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Άμυνας, έχει κάθε λόγο να παρέχει γη και ύδωρ στον πρωθυπουργό, αφού γνωρίζει ότι στη περίπτωση που θα έφευγε από την κυβέρνηση, θα δίνονταν τέλος και στην πολιτική του καριέρα. Στο πλαίσιο των πολιτικών παροχών, προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι έχει παραχωρήσει στις υπηρεσίες της κυβέρνησης, και μια σειρά από μίντια, συμβατικά και μη, στα οποία έχει άριστη πρόσβαση. Ως προμετοπίδα έχει τεθεί το site Olympia.gr του στενού φίλου και συνεργάτη του, Πάνου Καμμένου, Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, το οποίο εκτός από τα αποθεωτικά δημοσιεύματα για τον υπουργό Άμυνας και τον Αλέξη Τσίπρα, έχει τουλάχιστον δυο με τρεις αναφορές την ημέρα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Το δεύτερο Μέσο, που έχει φέρει κοντά στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είναι η εφημερίδα «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη. Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο συνδετικός κρίκος, ανάμεσα στο Olympia.gr και την «Δημοκρατία», είναι ο κ. Παπακυριακόπουλος. Το τρίτο και βασικότερο δώρο που έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, και το οποίο σχετίζεται με τα media, έχει αναφορά στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ο αστικός μύθος θέλει τον υπουργό Άμυνας, να έχει μεσολαβήσει πριν από χρόνια, προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση, ανάμεσα στον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον ομογενή επιχειρηματία. Επί της ουσίας πρωτίστως ο κ. Καμμένος και δευτερεύοντος ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, άνοιξαν τον βασικό δίαυλο επικοινωνίας του κ. Σαββίδη με τον Μαξίμου και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις παρασκηνιακές επαφές έγιναν παρουσία των κυρίων Παππά και Καμμένου.

Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και το γεγονός ότι στο σύνολό τους, τα Media, που έχει εκχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος, εκτός από την στήριξη στην κυβέρνηση, τα αποθεωτικά δημοσιεύματα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, πρωτοστατούν και στον πόλεμο λάσπης εναντίον του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα περισσότερα από τα δημοσιεύματα έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν κλίμα εσωστρέφειας στο εσωτερικό της Φιλελεύθερης Παράταξης, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα που «στοχεύουν» μέχρι και συγγενικά πρόσωπα του αρχηγού της Ν.Δ. Η αλήθεια είναι ότι στο Μοσχάτο έχουν εντοπίσει τους ενορχηστρωτές, όπως και το ρόλο που διαδραματίζουν πρόσωπα που συνδέονται στενά με το περιβάλλον του κ. Καμμένου. Για παράδειγμα αποτελεί κοινό μυστικό στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο βασικός ρόλο διαδραματίζει εν ενεργεία υπουργός, ο οποίος μέσω του στενού συνεργάτη του υπουργού Άμυνας και διαχειριστή του Olympia.gr, Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, κατάφερε να ανοίξει ένα εξαιρετικό κανάλι επικοινωνίας, εκτός των άλλων, και με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη.

Κατά κοινή παραδοχή η εφημερίδα «Δημοκρατία», είναι ένα Μέσο Ενημέρωσης, που αν και φαινομενικά κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς, επί της ουσίας, σε καθημερινή βάση, αναδεικνύει τα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ., επιδιώκει με μεθοδικότητα να καλλιεργήσει κλίμα επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία της ελληνικής κεντροδεξιάς και τέλος δείχνει εμμονή απέναντι στους βουλευτές του κόμματος Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.

ΑΞΙΖΕΙ.: Εσχάτως στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος έχει θέσει και τον έγκριτο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.