Συνεδρίαση… «μεταξύ μας» είναι αυτή που ξεκινάει σε λίγο στη Βουλή με την Επιτροπή Περιβάλλοντος, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί με προχειρότητα να αντιμετωπίζει το θέμα της ρύπανσης του Σαρωνικού.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα, και οι δήμαρχοι των «μαύρων ακτών» που κλήθηκαν την τελευταία στιγμή, αποκλείστηκαν όμως περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες με εμπειρία στα θέματα ρύπανσης. Μάλιστα, ούτε καν η Greenpeace θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση, καθώς, όπως ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή, είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στη Σαλαμίνα με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο για συζητήσεις στη Βουλή, καθώς επιβάλλεται η παρουσία των μελών της οργάνωσης στο σημείο του ατυχήματος.  

Η απουσία όμως της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν είναι η μοναδική. Η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να μην παραβρίσκονται. Δεν έχει κληθεί to WWF, αλλά και πολλοί ειδικοί επιστήμονες, όπως χημικοί μηχανικοί από το Πολυτεχνείο της χώρας, πανεπιστημιακοί που έχουν εμπειρία στα θέματα ρύπανσης. Εκτός θα μείνει ακόμη και η Ελληνική Εταιρεία Τοξικολογίας, η οποία θα μπορούσε να ενημερώσει την κυβέρνηση για το ποιο θα πρέπει να είναι το πρωτόκολλο που επιβάλλεται να ακολουθηθεί για να διασωθεί η τροφική αλυσίδα.