Με το πέρασµα των χρόνων και µε τις παθογένειες στα ελληνικά πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ όλο να αυξάνονται, µε τη φοιτητική και την ακαδηµαϊκή κοινότητα να στέκονται µε απάθεια και να παρακολουθούν ως απλοί θεατές, οι φοιτητικές παρατάξεις έχασαν και αυτές τον δρόµο τους στο συνολικό «χάος», παίρνοντας πάνω τους σηµαντική φθορά µέσα στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύµατα. Με τη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ να στέκεται «όρθια» επί πολλά χρόνια και έχοντας καταγράψει σηµαντικές νίκες στα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ, ο εκάστοτε πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας είχε και επιδίωκε να έχει τις καλύτερες των σχέσεων µαζί της, προκειµένου πολλές φορές να έχει και το πιο µαζικό κοµµάτι του κόµµατος στο πλευρό του, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους.

Από τη φοιτητική παράταξη της ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ, εξάλλου, προέρχονται τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόµµατος και αυτό έχει τη δική του, ιδιαίτερη σηµασία. Ωστόσο, φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωµα του χρόνου να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας αλλά και νοοτροπίας της «γαλάζιας» φοιτητικής νεολαίας, πράγµα που πήρε πάνω του ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε την «εξαγγελία» από το βήµα της ∆ΕΘ για την καθιέρωση ενός ανοιχτού, σύγχρονου και φιλελεύθερου µοντέλου, που θα διέπει και τη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ στη συνολική λειτουργία της.

Όπως τονίζουν πολλοί, νυν και πρώην στελέχη της «γαλάζιας» φοιτητικής παράταξης, είναι αναγκαίο να υπάρξει επικαιροποίηση των αρχών και θέσεων την οργάνωσης, χωρίς παρωπίδες και αστερίσκους. Από το βήµα της 82ης ∆ΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τον θεµέλιο λίθο για την αναδιοργάνωση και επανίδρυση της ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Σωτήρη Πολύζου στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν σήμερα…