«Ο υπουργός συνομιλεί με ισοβίτη και τον ενθαρρύνει να καταθέσει εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου και του υπόσχεται ότι θα τον βγάλει καθαρά από τα δικά του θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής για τον υπουργό Άμυνας και το πλοίο Noor1 για να προσθέσει: «Αν το περιστατικό αυτό συνέβαινε στην Εσκομπαρία θα λέγατε ότι "συμβαίνουν αυτά", αλλά για την Ελλάδα είναι αδιανόητα»».

«Όταν οι κυβερνώντες σκέφτονται αποκλειστικά το κομματικό τους συμφέρον, να παραμείνουν δηλαδή στην εξουσία, παραμελούν το συμφέρον της Ελλάδας» υποστήριξε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ υπογράμμισε, πως δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτή η αντιπαράθεση «για θέματα που ανάγονται στη σφαίρα του αυτονόητου, είναι τιμή αυτό για την πατρίδα».

«Υπουργός κυβέρνησης συνομιλεί με καταδικασμένο ισοβίτη. Όταν μια κυβερνητική παράταξη προσφεύγει στην πλειοψηφία της για να αποφεύγει τον έλεγχο, χρησιμοποιεί ένα δικαίωμα που είναι παροδικό. Το τέλος αυτού του πρωθυπουργού θα είναι η αρχή της αναζήτησης πολιτικών και ποινικών ευθυνών μόλις ο λαός κάνει τις επιλογές του» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.