Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς αναρωτήθηκε αν ο κ. Καμμένος ήταν σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, όταν έκανε αυτές τις επικοινωνίες, αν μπορεί ένας υπουργός να δρα παραθεσμικά και να τηλεφωνεί σε καταδικασμένους κρατούμενους και μήπως το κάνουν και άλλοι υπουργοί αυτό.

«Αν ήταν στο πλαίσιο νόμιμης διαδικασίας, άρα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο κ. Καμμένος και μπορεί άνετα να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των συνομιλιών, να κάνει δηλαδή άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τις 12 συνομιλίες αυτοβούλως και να λάμψει η αλήθεια. Αν δεν το κάνει όμως κάτι δεν πάει καλά και μπάζει νερά η ιστορία».

Υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έχει να κάνει με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος αλλά με κατασπατάληση θεσμικού κεφαλαίου», σημειώνοντας ότι «η εμπλοκή υπουργών σε τέτοιες υποθέσεις είναι εξίσου επώδυνη για τη δημοκρατία όπως και η απιστία».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «συγκυβερνάτε γιατί φαντάζομαι συμφωνείτε στα βασικά και έχετε τις θεμιτές διαφωνίες σας, όπως λέτε, στα πιο επουσιώδη. Το είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι συμφωνείται στα μεγάλα. Δηλαδή τα δικαιώματα, για σας, είναι στα μικρά;». «Η ιθαγένεια, το τέμενος, το σύμφωνο συμβίωσης, η αποτέφρωση, η ταυτότητα φύλου είναι θέματα στα οποία διαφωνείτε με τους συγκυβερνώντες, άρα να υποθέσω ότι όλα αυτά δεν είναι μεγάλα, είναι μικρά. Είναι τόσο χαμηλά τα δικαιώματα στην αξιακή σας κλίμακα ώστε να κάνετε γαργάρα μπροστά στην παραμονή στην εξουσία. Τότε για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε; Εγώ βλέπω ένα συμφεροντολογικό πλεονέκτημα που στηρίζει μια κυνική συμμαχία εξουσίας, που κλείνει τα μάτια στα θέματα των δικαιωμάτων», τόνισε.

Ο κ. Μαυρωτάς κατέληξε τονίζοντας ότι «με τις επιλογές σας έχετε εγκλωβιστεί σε ένα δίλημμα ή την αρχή, την εξουσία δηλαδή, ή τις αρχές σας. Και είναι φανερό ότι έχετε επιλέξει την πρώτη βάζοντας νερό στις δεύτερες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ