Την Τρίτη βρέθηκε στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο κι εργαζόμενους του Δήμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν συζητήθηκαν τα προβλήματα στην παραλιακή ζώνη απο την οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού, που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας γενικότερα. Έγινε αναφορά στο Χωροταξικό της Αττικής που προωθήθηκε και ολοκληρώθηκε το 2014 από τον Γ. Μανιάτη (ως Υπουργός Περιβάλλοντος) και τα θέματα που σχετίζονται με το ΠΔ για τον Υμηττό.

Ο Γ. Μανιάτης δήλωσε τα ακόλουθα: «Στο νέο παραγωγικό μοντέλο που πιστεύω για να αφήσει η χώρα μας πίσω την κρίση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πρωτεύοντα ρόλο. Η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει τα γεωστρατηγικά της πλεονεκτήματα στην ενέργεια που δημιουργήσαμε με τους αγωγούς και να μπει ξανά σε τροχιά υπερήφανης και κυρίαρχης χώρας, στοιχεία κεντρικά που θα δώσουν στον κόσμο αυτοπεποίθηση και που συνιστούν ένα σύγχρονο προοδευτικό πατριωτισμό».

Ράδιο Πρίσμα Πρεβέζης 

Μεταξύ άλλων ο Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Χρεοκοπήσαμε γιατί το προηγούμενο αποδείχθηκε στρεβλό. Τρεις είναι οι πηγές παραγωγής νέου πλούτου: Ο ορυκτός πλούτος και κυρίως οι υδρογονάνθρακες, η αναξιοποίητη δημόσια περιουσία που εκτιμάται στα 50 δις € και με μόχλευση μπορεί να αποδώσει στα επόμενα 10 χρόνια 150 δις € κι ένα νέο ελληνικό δημόσιο το οποίο μπορεί να εξοικονομεί 1 δις € το χρόνο από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών».

Για το μέλλον της Κεντροαριστεράς σχολίασε πως «η νέα Προοδευτική Παράταξη θα είναι ο πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές όπου διεκδικούμε να είμαστε ο πρωταγωνιστής στην εκπροσώπηση της Προοδευτικής Παράταξης απέναντι στη συντηρητική Ν.Δ.».

Το πρόγραμμα του Γιάννη Μανιάτη από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017
27.9.2017

• Επίσκεψη στο Δήμο Μελισσίων – Πεντέλης, Συνάντηση με το Δήμαρχο κι εργαζόμενους

• Επίσκεψη στην Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017» στις 7 το απόγευμα στην Αργολίδα, όπου θα επισκεφθεί τα περίπτερα της έκθεσης και θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς
29.9.2017

• Επίσκεψη στην Κοζάνη και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες

• Επίσκεψη στη Φλώρινα και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς. Ανοιχτή συζήτηση το βράδυ της Παρασκευής στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Φλώρινας.
30.9.2017

• Επίσκεψη στην Καστοριά και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες.

• Επίσκεψη στα Γρεβενά και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες.