«Είναι ανάγκη να φτιάξουμε μια νέα συμμαχία ανάμεσα στο κράτος, τις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Παίρνουμε πραγματικά δύναμη όλοι βλέποντας, τι μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σε αγαστή συνεργασία, η ελληνική περιφέρεια, οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα επιμελητήρια και η αυτοδιοίκηση».

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της στα εγκαίνια της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017», που πραγματοποιείται στο κτίριο Φραγκίστα, στην Αργολίδα.

Όπως πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά, «το πολιτικό σύστημα χρωστάει στον ελληνικό λαό και κυρίως στη νέα γενιά της πατρίδας μας ένα εθνικό σχέδιο, για να βγούμε οριστικά από την κρίση» και εξήγησε: «Ένα σχέδιο που θα πυροδοτεί την ανάπτυξη με μεγάλες ξένες επενδύσεις, αλλά και θα οδηγήσει σε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ήταν και παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Παραγωγή νέου πλούτου, αλλά και δίκαιη διανομή του, γιατί πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες που μεγάλωσαν μέσα στην κρίση».

Στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κράτος, λέγοντας πως «χρειάζονται σημαντικές αλλαγές και ανατροπές, για να αφήσουμε πίσω μας τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη».

«Αν τα καταφέρουμε» πρόσθεσε «με ένα τέτοιο αξιόπιστο ρεαλιστικό σχέδιο, θα μπορέσουμε να κλείσουμε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα έχει ελαφρύτερους στόχους, κυρίως με τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «αν δεν αλλάξουμε τον στόχο, δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε οξυγόνο, ανάσα, πραγματική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι «εμείς δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή με το σχέδιο Ελλάδα». Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «για να πάει σήμερα μπροστά η Ελλάδα χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ