Την υπόθεση της «προτάσεως επενδύσεως» από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις Φλέβες, ως ένα από τα προς αξιοποίηση «ακίνητα-φιλέτα» της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης, με ερώτησή που κατέθεσε προς τον αρμόδιο ΥΕΘΑ.

Επίσης με δήλωσή του ο ερωτών βουλευτής της ΝΔ, σημειώνει μεταξύ άλλων το πλήθος των υπουργικών δηλώσεων για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και το ότι πέραν αυτών δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, ζητώντας τέλος να πληροφορηθεί ακριβώς αυτό. Δηλ.αν υπάρχουν κάποιες εξελίξεις και ποιες.

Η δήλωση του Θ.Δαβάκη έχει ως εξής:

«Στις 18/9/2017, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή με θέμα την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ύπαρξη πρότασης από φορέα με έδρα τη Μέση Ανατολή για πραγματοποίηση μεγάλης επένδυσης στις Φλέβες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. υπουργός μας έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο. Ήδη από τις 12/4/2016 είχε δηλώσει ότι υπάρχει πρόταση από φορέα με έδρα το Αμπού Ντάμπι για την πραγματοποίηση επένδυσης ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων, η οποία μάλιστα αναμενόταν να αποδίδει κάθε έτος περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, πάλι με βάση δηλώσεις του κ. υπουργού, στα μέσα Μαρτίου 2017 αναμενόταν επίσκεψη του υποψηφίου επενδυτή στην Αθήνα.

Έκτοτε, παρά το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει και παρά το δημόσια εκπεφρασμένο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις μεγάλες επενδύσεις, φαίνεται να μην έχει υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τη – σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμμένου – μεγάλη αξία της πρότασης, την πιθανότητα δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη σημασία της για τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού, καταθέσαμε σήμερα Ερώτηση προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία ζητούμε ενημέρωση για την πορεία της συγκεκριμένης επένδυσης».