«Οι χθεσινοί επικοινωνιακοί χειρισμοί της Κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν δίνουν λύση στη μείζονα κρίση που έχει ξεσπάσει, σχετικά με το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Α' Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη τονίζει ότι: «Αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, σκόπιμες αναβολές, σκοτεινές μεθοδεύσεις, διαρκείς βυζαντινισμοί συνθέτουν τα έργα και τις ημέρες μιας Κυβέρνησης ανίκανης να διαχειριστεί οτιδήποτε.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση αυτή στο αδιέξοδό της, είναι ικανή να καταστρατηγήσει κάθε διαδικασία πέραν των θεσμικών ορίων.

Η συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Κ.Α.Σ. την ερχόμενη Τρίτη του θέματος της κήρυξης - οριοθέτησης ή μη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου περιορίζει τον ορίζοντα και προδιαγράφει τα μελλούμενα.

Τα περιθώρια στενεύουν, η Υπουργός Πολιτισμού λάμπει δια της απουσίας της, η Γενική Γραμματέας λειτουργεί ανεξέλεγκτα και ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίζει το παιχνίδι των πρόσκαιρων εντυπώσεων χωρίς κανένα αποτέλεσμα»

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ καταλήγει στην ανακοίνωση της: «Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον; Στο μεταξύ, η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται κολλημένη στο τέλμα της απραξίας.
Δεν μας αξίζει αυτό το χάλι».