"Fake" χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης Νίκος Ανδρουλάκης το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

«Ένα προσχέδιο το οποίο προβλέπει αριθμούς που ευημερούν και πολίτες που βρίσκονται σε διαρκή μέγγενη λιτότητας και δυστυχίας. Ένα κείμενο το οποίο ουσιαστικά θα αλλάξει μέχρι το τέλος του έτους και που κρύβει τα νέα, σκληρά μέτρα που θα εφαρμοστούν και την επόμενη χρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση υπόσχεται ρυθμό ανάπτυξης 2,4% για το 2018, αλλά και πέρυσι την ίδια εποχή προέβλεπε 2,7%. Ωστόσο, οι δραματικές καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης προσγειώνουν τη φετινή ανάπτυξη ακόμη και κάτω από 1,8% και ανοίγουν παράθυρο για νέα μέτρα. Ειδικά από τη στιγμή που η υστέρηση στα έσοδα του 2017 εκτιμάται σε 1,8 δισ. ευρώ.

Υπόσχεται έκρηξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,57% του ΑΕΠ και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μέσω κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους.

Αποκρύπτει, βεβαίως, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου το γεγονός ότι πρόκειται για «αιματηρά» πλεονάσματα που προκύπτουν από τη σκληρή λιτότητα, τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες, το στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας και της καθημερινότητας.

Η κυβέρνηση, αντί να επενδύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας επιλέγει να επιδοτεί τη φτώχεια. Μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους από τους οποίους τα παίρνει πίσω διπλά και τριπλά μέσω της φορολογίας και των περικοπών».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Χουλιαράκη ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο κ. Χουλιαράκης υποσχέθηκε ότι θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων. Μάλλον θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνησή του.»