Για τις τελευταίες εξελίξεις στην κεντροαριστερά μίλησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αναφορικά με τις ημερομηνίες των εκλογών, δήλωσε ότι μια τεχνική παράταση μίας εβδομάδας δεν θα ήταν πρόβλημα, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα πρέπει να ανοίγουν θέματα σχετικά με την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σημείωσε ότι «οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, πρέπει από την επόμενη κιόλας ημέρα να λειτουργούν ως μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα», προσθέτοντας ότι «ο νέος επικεφαλής της παράταξης πρέπει να είναι εντός Βουλής».

«Αυτός θα αναλάβει να ενοποιήσει τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. Και αυτός θα χαλάσει το "πάρτι πόλωσης" που επιδιώκουν να στήσουν στη Βουλή οι κ.Τσίπρας και Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε «αν εκλεγεί αρχηγός κάποιος που δεν θα είναι στη Βουλή, τότε επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων θα είναι άλλος».

«Όποιος υποψήφιος αρχηγός λοιπόν δεν είναι βουλευτής, να πει εξαρχής ποιον θα επιλέξει να τον αντικαθιστά στη Βουλή» σημείωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.