Δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου αν δεν υπάρξουν διορθώσεις, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, προσδιορίζοντας τις προϋποθέσεις που θεωρεί σημαντικές και απαραίτητες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kosmos και στην τηλεόραση Αιγαίο TV, ο κ. Κρεμαστινός είπε: «Κατά την άποψή μου, το θέμα αλλαγής φύλου δεν υφίσταται. Υφίσταται θέμα διόρθωσης των αδυναμιών της φύσης. Όπως η φύση, σε ορισμένες περιπτώσεις, αδυνατεί να δώσει μια υγιή καρδιά και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η βλάβη προκειμένου να ζήσει ο ασθενής μια φυσιολογική ζωή, το ίδιο συμβαίνει και με τη γεννητική λειτουργία. Ανατομικές ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων, παθολογικές και ορμονολογικές διαταραχές του γεννητικού συστήματος και έντονες ψυχολογικές διαταραχές που οδηγούν σε ψυχώσεις, αυτοκτονίες και γενικότερα αδυναμία του ανθρώπου να προσαρμοστεί στην κοινωνική ζωή, χρειάζονται οπωσδήποτε αποκατάσταση. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει νομοθετικά συγκροτημένο ιατρικό συμβούλιο από παθολόγους, ενδοκρινολόγους, χειρουργούς και ψυχιάτρους οι οποίοι θα μελετούν το όλο πρόβλημα κατά περίπτωση. Είναι ευνόητο ότι για άτομα μέχρι την ενηλικίωσή τους, δηλαδή τα 17 έτη, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των γονέων. Ο νόμος πρέπει να είναι ξεκάθαρος». 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν όλα αυτά αφορούν πολύ μικρές μειοψηφίες, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του ενδιαφέρθηκε για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και αυτό πρέπει να κάνει κάθε δημοκρατικό κόμμα. Οι πλειοψηφίες δεν χρειάζονται νομοθετική προστασία. Νομοθετική προστασία χρειάζονται οι μειονότητες. Μετά τη μεταπολίτευση, το κύριο νομοθετικό έργο που προστάτευσε τα δικαιώματα των γυναικών, των ΑμεΑ και των μειονοτήτων ήταν αναμφισβήτητα έργο του ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υποστηρίξει την αρχή του νομοσχεδίου και εφόσον κατ' άρθρον δεν διασφαλιστούν όλα όσα σας είπα, τότε δεν θα πρέπει να το στηρίξει».