Τον κίνδυνο η ελληνική κρίση να αποτελέσει μέρος της διελκυστίνδας μεταξύ των γερμανικών κομμάτων για σχηματισμό κυβέρνησης, επισημαίνει με δήλωση του ο Γ. Μανιάτης και καλεί τον Α.Τσίπρα να κλείσει άμεσα την γ΄αξιολόγηση.

«Κύριε Τσίπρα κλείστε άμεσα την τρίτη αξιολόγηση!» αναφέρει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και προσθέτει:

«O εφησυχασμός και η ενασχόληση με θέματα καθημερινότητας είναι κακοί σύμβουλοι. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για την ανικανότητα και προχειρότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι εξελίξεις στη Γερμανία είναι ανησυχητικές. Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να καταστεί όμηρος ενδοκυβερνητικών ισορροπιών στο Βερολίνο, τη στιγμή που φτάνουν τα πρώτα μηνύματα για ανάληψη κρίσιμων θέσεων από πολιτικούς που έχουν στην ατζέντα τους το Grexit. Ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι να κλείσει άμεσα την τρίτη αξιολόγηση. Αρκετά πλήρωσε η χώρα τους τυχοδιωκτισμούς του εθνολαϊκισμού. Μια πιθανή επιστροφή στην αβεβαιότητα θα είναι η χαριστική βολή στην ημιθανή οικονομία της χώρας. Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι τεράστιες κι αυτός ανίκανος να κάνει το καθήκον του».