«Η επιτροπεία της χώρας τελειώνει. Η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, και οι προβλέψεις είναι, μετά από πολλά χρόνια, αισιόδοξες, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία.

«Ακόμα και το ΔΝΤ» πρόσθεσε, που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2.65%».  «Η ανάπτυξη να μην είναι μόνο αριθμοί και στατιστικές αλλά να αφορά το σύνολο των πολιτών. Για μας αναπτυξιακή επιλογή δεν είναι, ούτε η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ούτε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ούτε η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αυτή θα είναι μια ανάπτυξη άνεργη και άδικη» πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. 

Αναφερόμενος στις προβλέψεις είπε ότι «θα είμαστε μία από τις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης», προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνενοηθούμε για ένα πράγμα ποια ανάπτυξη θέλουμε»

«Η αισιοδοξία μετατρέπεται σε σιγουριά. Η χώρα βγαίνει από την μεγάλη περιπέτεια. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλες τομές. Να σχεδιάσουμε το μέλλον όπου υπάρχουν. Η Θεσσαλία αποτελεί τον πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας και πρέπει από εκεί να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να σχεδιάσουμε, το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας. Είναι εθνική προσπάθεια, που πρέπει να αγκαλιάζει όλες τις παραγωγικές, ζωντανές, καινοτόμες δυνάμεις της χώρας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Έκανε επίσης λόγο για «έκρηξη» επενδύσεων και ιδιωτικής κατανάλωσης, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Δεσμεύομαι ότι το επόμενο διάστημα η θεσμική αυτή καινοτομία θα έχει συνέχεια. Το μίνι υπουργικό συμβούλιο που έγινε πριν από λίγο με τη συμμετοχή 15 έως 17 υπουργών και βουλευτών, ήλπιζα και προσδοκούσα όλων των κομμάτων τον δήμαρχο και την περιφερειάρχη πρέπει να έχει συνέχεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η μεγάλη εθνική περιπέτεια δεν μπορεί να ξεπεραστεί εάν δεν κάνουμε υπερβάσεις στον τρόπο που σχεδιάζουμε» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σχεδιάζουμε για την επόμενη μέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας και οφείλουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης εθνικής περιπέτειας. Οφείλουμε να διδαχθούμε και να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές. Χρειάζεται γενναιότητα και χρειάζεται τόλμη».

«Πιστεύω ότι η Θεσσαλία μπορεί να γίνει το πεδίο που θα πειραματιστούμε πιλοτικά για εφαρμόσουμε αυτό το νέο σχέδιο. Θέλουμε μια Ελλάδα δημιουργική . Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να οικοδομήσουμε μια άλλη Ελλάδα παραγωγική και πιο δίκαιη» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.