Σοκαρισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος από την εν ψυχρώ και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια που εξέφρασε την θλίψη και την έντονη καταδίκη του. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προς την οποία εξέφρασε τόσο την άφατη οδύνη του για την απώλειά του όσο και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του.

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναφέροντας ότι επρόκειτο για έναν άξιο δικηγόρο, διακεκριμένο στέλεχος της ΝΔ και πολύ καλό του φίλο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά καταδίκασε ηχηρά τη δολοφονία του νομικόύ Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» δήλωσε κι απηύθυνε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Τη θλίψη και την ανησυχία του για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών», πρόσθεσε ο υποψήφιος για την για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

 «Η σημερινή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου αποτελεί μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη» αναφέρεται σε ανακοινώση του ΚΚΕ και προσθέτει: «Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν». Καταλήγοντας «το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Μ. Ζαφειρόπουλου».

 Η κ. Μπακογιάννη ενημερώθηκε για την τραγική είδηση στο πλατό της εκπομπής Live του Νίκου Ευαγγελάτου και στο άκουσμα της φράσης «Νίκο, δυστυχώς ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο ποινικολόγος των Αθηνών…» που πρόλαβε να πει ο δημοσιογράφος της εκπομπής αναφώνησε: «Παναγία μου!». Ενόσω ο δημοσιογράφος Βασίλης  Χήτος μετέδιδε τις λεπτομέρειες της τραγικής αυτής είδησης εκείνη τον διέκοπτε για να ρωτήσει αν υπάρχουν νέα για την υγεία του, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιβεβαιωθεί ακόμα ο θάνατος του γνωστού ποινικολόγου. 
«Πέστε μας πώς είναι! Σε ποιο νοσοκομείο είναι;» ρωτούσε κατ' επανάληψιν η βουλευτής της ΝΔ, προτού αποχωρήσει από το πλατό, φανερά συγκλονισμένη.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με ανάρτηση του στο twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο συνδεόταν με χρόνια φιλία, τονίζοντας ότι η σκέψη του είναι στην οικογένεια του.

 «Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι δράστες της δολοφονίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί. Στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εύχομαι κουράγιο» δήλωσε ο κ. Καμίνης