Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τη ρύθμιση που ετοιμάζεται να φέρει για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους, σε μια στιγμή που οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι αρνητικές για την ελληνική οικονομία και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν επαχθείς φόρους. «Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας πετάει εδώ και καιρό» ανέφεραν πηγές της Πειραιώς. «Πετάει στα σύννεφα, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι, την ώρα που υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα, φυλλορροεί υπό το βάρος της πίεσης των οικονομικών αδιεξόδων που η ίδια προκάλεσε, αδυνατεί να προσελκύσει επενδύσεις, και έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία, φέρνει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο για την κάνναβη. Είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα εξετάσει το νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν για το περιεχόμενό του τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι όσο και οι τάσεις τους, που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε, ανέφεραν οι κομματικές πηγές. «Μέχρι τότε ας απαντήσει τουλάχιστον η κυβέρνηση στο εύλογο ερώτημα των πολιτών "τι πίνετε και δεν μας δίνετε"», τόνισαν.

Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Νέο επιστημονικό συμβούλιο με διακεκριμένες προσωπικότητες που υπερβαίνουν τα στενά κομματικά όρια και έχουν άρωμα διεύρυνσης όρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Πρόεδρος ήταν η επί χρόνια ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, η οποία αντικαταστάθηκε από τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γενική Διευθύντρια παραμένει η καθηγήτρια Κωνσταντίνα Μπότσιου.

Μέλη ορίστηκαν ακαδημαϊκοί και τεχνοκράτες. Είναι οι:

*Γιώργος Γεραπετρίτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών.

*Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Cardiff.

*Θοδωρής Πελαγίδης (καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ανώτερος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσιγκτον). Υπήρξε στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου.

*Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι ο καθηγητής ο οποίος κακοποιήθηκε δύο φορές από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μέσα στο πανεπιστήμιο χωρίς να παρέμβει η αστυνομία.

*Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.

*Γιώργος Πρεβελάκης (καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris Ι).