«Είμαι συγκλονισμένη από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Δεν μπορούμε να μιλάμε για εκτέλεση, είναι φόνος. Χάσαμε έναν φίλο εξαίρετο, έναν οικογενειάρχη, έναν εξαίρετο δικηγόρο. Είδα διάφορες αηδίες να δημοσιεύονται στον Τύπο, λυπάμαι για το επίπεδο αυτό. Εύχομαι ο δικηγορικός σύλλογος να επέμβει και να μην γίνει σπέκουλα πάνω στο πτώμα του Μιχ. Ζαφειρόπουλου» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή.
Η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε για την υποψηφιότητά στις επόμενες εκλογές: «Θα είμαι υποψήφια στις εκλογές, στην Α΄Αθήνας. Είμαι μάχιμη βουλευτής, θέλω να στηρίξω τη ΝΔ, θέλω να δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και όχι επειδή είναι αδελφός μου. Θα δώσω τη μάχη μου με νύχια και με δόντια. Και αν οι πολίτες της Α' Αθήνας με εμπιστευτούν, θα είμαι εκεί».
Για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Του εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία. Είναι σημαντικό για τη χώρα για πολλούς λόγους. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία βρίσκεται σε ίλιγγο. Ακολουθεί αλλοπρόσαλλη πολιτική ο Ερντογάν. Αναζητούν άλλα σημεία στην περιοχή οι σύμμαχοί του. Εμένα ευθέως δεν μου είχαν θέσει θέμα Σούδας. Η Σούδα είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα μας. Θέλω να δω τι θα πάρουμε από μια τέτοια συμφωνία, αν και εφόσον ολοκληρωθεί. Η λογική ''έξω η βάση του θανάτου είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον.Η βάση έχει συμφωνία για 1 χρόνο και το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει επέκτασή της για 5 ή 10 χρόνια. Να δούμε ποιο είναι το περιεχόμενο και ποια θα είναι τα οφέλη. Διεθνείς συμφωνίες δεν υπάρχουν που δεν πάνε στη Βουλή των Ελλήνων».
Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για το νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου, τονίζοντας ότι ήρθε πρόχειρα για ψήφιση: «Έπρεπε να έρθει αυτό το νομοσχέδιο. 'Αργησε. Το νομοσχέδιο που ήρθε όμως ήταν ένα πρόχειρο νομοσχέδιο.¨Έπρεπε να προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος. Να ακούσουμε τους επιστήμονες που δεν τους ακούσουμε. Και θα έπρεπε να υπάρχει ουσιαστική διαβούλευση μέσα στο Κοινοβούλιο. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για ιατρική γνωμάτευση που έπρεπε να υπάρχει. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με ευαισθησία. Πρέπει να γίνουν αλλαγές».