Μία συζήτηση με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη για θέματα πολιτικής και όχι μόνο είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως η χώρα χρειάζεται μία «θετική έκρηξη που θα είναι και πολιτιστική».

Μέσα σε μισή ώρα έθεσαν επί τάπητος τα «καυτά ζητήματα» του Πολιτισμού, αλλά μίλησαν και για την ατομική ευθύνη στο σύνολο, ακόμα και για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «χρειαζόμαστε μια θετική έκρηξη, μια επανάσταση, που πρέπει να είναι και πολιτιστική».

Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ερώτηση του Χρήστου Λούλη, «τι θα έκανες αν είχες κυβερνητική εξουσία;» απάντησε: «Θα καταργούσα το Υπουργείο Πολιτισμού». Επίσης τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο και της ανάγκης να δείξει το κράτος εμπιστοσύνη στους εργατικούς και συνεπείς λειτουργούς του, ώστε εκείνοι να διοικήσουν και να αξιολογήσουν.

«Πιστεύω στους ανθρώπους, αυτοί είναι οι φορείς των ιδεών», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, εξέφρασε την αγωνία του για τα «τραίνα» που χάνονται, όπως ο εκσυγχρονισμός των δομών μέσω της τεχνολογίας. «Το "ηλεκτρονικό" στην Ελλάδα είναι "του διαβόλου"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συζήτηση στο βίντεο του in.gr: