Ένα απρόοπτο επιφύλασσε στον Αλέξη Τσίπρα ένας από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους που του απηύθυναν ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για την παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει. Το 2016 προεκλογικά ο πρωθυπουργός είχε πει για τον υποψήφιο Ρεπουμπλικανό: «Να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί πρόεδρος».

Ωστόσο, πριν προλάβει να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τραμπ παρενέβη και κάνοντας έναν μορφασμό είπε: «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου!».

Αμέσως πήρε τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος γελώντας διευκρίνισε ότι στη συνάντηση που είχε δεν ένιωσε να απειλείται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Μπορεί ο τρόπος του ορισμένες φορές να μοιάζει διαβολικός, αλλά είναι για καλό» πρόσθεσε.

«Διαπίστωσα, από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό. Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση, δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να απειλούμαι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές» ανέφερε στον Αμερικανό δημοσιογράφο ο Αλέξης Τσίπρας.