Την άμεση ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας αναφορικώς με το θέμα της αναβαθμίσεως των αεροσκαφών F-16C/D σε επίπεδο F-16V Viper, ζήτησε από την κυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει ως «επιβεβλημένη» την αναβάθμισή τους.

Με δήλωσή του ο νέος τομεάρχης Εθνικής Αμύνης, ο οποίος πριν λίγη ώρα ανέλαβε επισήμως τα νέα του καθήκοντα από τον προκάτοχό του και αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη στη διάρκεια σχετικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στα γραφείο του κόμματος, ζήτησε από την κυβέρνηση: «Να ενημερώσει το ταχύτερο δυνατόν την εθνική αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας για την επιβεβλημένη αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «Οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της Κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες. Η ελληνική κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια».